Scorpion EXO 920: gratis verzending!

Als je op zoek bent naar een systeemhelm, dan is een Scorpion EXO 920 systeemhelm een Lees door

Van laag naar hoog sorteren

4 producten in totaal

Filteren
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

4 producten in totaal

Filteren
per pagina
uitstekende keuze. De Scorpion EXO 920 helm ziet er niet alleen mooi uit, maar de helm beschikt ook over moderne technieken. Bestel de Scorpion EXO 920 helm vandaag nog voor 23:59 en ontvang de helm morgen al bij je thuis.

Scorpion EXO 920 helm met Pinlock

De moderne technieken van de Scorpion EXO 920 zijn terug te zien in het vizier, die Pinlock voorbereid is. Het Pinlock vizier wordt standaard meegeleverd en deze monteer je eenvoudig zelf aan de helm. Een Pinlock vizier zorgt ervoor dat het vizier van de helm niet meer kan beslaan. Hierdoor hou je altijd een optimaal zicht op de omgeving en het overige verkeer.

Bekijk ook eens deze Scorpion EXO 920 helm modellen:

Scorpion EXO 920 helm: de levensduur van een systeemhelm

De levensduur van een systeemhelm ligt aan meerdere factoren. Allereerst is de buitenschaal een belangrijke factor in het aantal jaren dat een helm meegaat. Zo verschilt een helm met een buitenschaal van polycarbonaat met een helm gemaakt van glasvezel. Bekijk hieronder de verschillende soorten helmschalen en het aantal jaren dat de helmen meegaan:

  • Polycarbonaat: tot ongeveer 3 jaar na productiedatum;
  • Polyamide: tot ongeveer 5 jaar na productiedatum;
  • Thermo hardend materiaal: tot ongeveer 10 jaar na productiedatum.

Naast het materiaal, zijn er andere invloeden die de levensduur van de helm kunnen veranderen. Een voorbeeld hiervan is of een helm intensief wordt gebruikt. Als een helm intensief wordt gebruikt, slijt de helm namelijk eerder.

Hierdoor hoeft er geen zichtbare schade te zijn ontstaan, maar de binnenschaal kan hierdoor wel beschadigd zijn. De veiligheid kan daardoor niet worden gewaarborgd. Als een helm oud is, schaf dan een nieuwe Scorpion EXO 920 helm aan. Ook raden we niet aan om een tweedehands helm te kopen omdat je niet weet wat er met de helm is gebeurd in het verleden.

> Helm kopen? Nu tot wel 40% korting! Ook een carbon helm.

Bekende Scorpion EXO helmen: