Oranje helmen: vandaag besteld = morgen in huis!

Oranje helmen, de één doet het denken aan het Nederlands elftal, de ander vindt het vooral Lees door

Van laag naar hoog sorteren

1 product

Filteren

1 product

Filteren
een erg stoere kleur. En dat is het ook. Maar, kijk niet alleen naar de buitenkant. Want ook de binnenkant is van allerlei gemakken voorzien. Ontdek de voordelen van de oranje helmen en vind de helm die bij jou past.

Zoek je een speciale helm? In ons assortiment vind je alle modellen die er maar zijn in de helmenwereld. Een systeemhelm, integraalhelm of jethelm. Welke heb je nodig?

Voorzien van ECE 22.05 keurmerk

Hoe weet je of de helm die je koopt wel van goede kwaliteit is? Het ECE 22.05 keurmerk! Dit keurmerk is speciaal voor helmen en wordt alleen toegekend aan helmen die de testen getrotseerd hebben. De helm wordt namelijk op allerlei fronten getest. Denk aan schokabsorptie, slijtvastigheid, stevigheid en kwaliteit. Pas wanneer achter alle onderdelen een groen vinkje komt te staan, mag de helm het ECE 22.05 keurmerk dragen.

In ons assortiment vind je alleen maar helmen die voorzien zijn van dit keurmerk. Zo kunnen we de hoogste kwaliteit aan jou garanderen. Op zoek naar een helm? In Europa is het verplicht om een helm te dragen met ECE 22.05 markering.

Waar let je op bij het kopen van een helm?

Je hebt een nieuwe helm nodig voor op de motor of scooter. Of, zo je wilt: voor op de brommer of quad. Eén ding weet je zeker: het wordt een oranje helm. De kleur is belangrijk, want je moet je wel prettig voelen in de helm. Maar ook andere aspecten spelen een rol bij het uitzoeken van de juiste helm voor op je voertuig.

Hoe kies je nu de juiste oranjekleurige helm uit?

 • Het model
  Zoek je een nieuwe helm, dan kun je kiezen tussen een jethelm, integraalhelm en systeemhelm. Een jethelm is een helm zonder kinstuk. Deze wordt vaak op de scooter gebruikt. Een integraalhelm is juist mét kinstuk, en dit kinstuk zit dan ook volledig vast. Vind je beide modellen wel wat? Goed nieuws: een systeemhelm is een combinatie tussen de jethelm en integraalhelm. Het kinstuk van de systeemhelm is namelijk opklapbaar. Heel handig!
 • De maat
  Misschien wel het belangrijkste onderdeel: de maat. Onze oranje helmen zijn te bestellen in de maten XL tot S. Zorg ervoor dat je de juiste helmmaat kiest. Een comfortabele rit start al bij een goed zittende helm.
 • De toepassingen
  Vind je een basis helm wel prima of wil je juist zoveel mogelijk snufjes op je helm? Een oranje helm is ook te verkrijgen met features als een anti-condense Pinlock lens, bluetooth communicatie voorbereiding, extra uitsparing voor brildragers, geïntegreerd zonnevizier en een kinband met snelsluiting.

Het fijne is dat de tegenwoordig de meeste helmen voorzien zijn van uitneembare en wasbare binnenvoering. Ook de meeste helmen met een oranje kleur kun je op 30 graden Celsius wassen in de wasmachine. Of, als je dat prettiger vindt, met de handwas. Zeker na een warme en lange rit is het wassen van de binnenvoering aan te raden. Zo kun je de volgende dag weer fris en fruitig op pad.

Zo meet je de maat op

We noemden het net al: de maat. Hoe meet je nu de juiste maat op van je oranjekleurige helm? Wij leggen het graag voor je uit:

 • Gebruik een meetlint
 • Plaats het lint 2,5 cm boven je wenkbrauwen
 • Meet de omtrek van je hoofd op
 • Herhaal dit meerdere keren, zodat je kunt dubbelchecken
 • Lees in het matentabel af welke maat je nodig hebt

Twijfel je? Wij helpen je graag verder. Neem gerust contact op, dan kunnen we al je vragen beantwoorden.

> Bij Helmonline kun je diverse soorten helmen kopen. Bekijk eens deze uitgelichte producten: