Kettingslot kopen: vóór 23.59u besteld = morgen bezorgd!

Het op slot zetten met een kettingslot kan ervoor zorgen dat een fiets, scooter of motor Lees door

Van laag naar hoog sorteren

76 producten in totaal

Filteren

76 producten in totaal

Filteren
veilig staat en geen prooi van dieven wordt. Alleen is het wel zo dat er flink wat verschil zit tussen de kettingsloten. Dat maakt het misschien wat lastig om de juiste eruit te halen. Het is dus goed om te weten welk soort slot voor welk doeleinde gebruikt kan worden. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om de opties van elkaar te onderscheiden en de juiste te kiezen.

Denk in de eerste plaats aan de reden waarom een kettingslot gebruikt gaat worden. Is dit om een fiets op slot te zetten, dan moet het slot wel stevig zijn, maar vooral ook praktisch. Dit is in het geval van gebruik op een motor net iets anders. Een zwaarder kettingslot kopen kan dan misschien wel slim zijn. Dit soort zaken wegen sterk mee wanneer een keuze gemaakt moet worden. Bovendien is het ook nog eens zo dat dit een flink verschil kan maken in de prijs die gerekend wordt voor het slot.

Kettingsloten: de mogelijke toepassingen

Wanneer is een kettingslot nu eigenlijk een handige oplossing? Dat ze te gebruiken zijn om rijwielen op slot te zetten, dat weten de meeste mensen wel. Dat er echter nog veel meer mee mogelijk is, dat wordt soms niet goed ingeschat. Wanneer een goed slot gezocht wordt, bijvoorbeeld voor één van de volgende zaken, dan kan een keuze voor kettingsloten een goede zijn. Denk aan:

  • Het afsluiten van een loods
  • Het op slot zetten van een boot
  • Het vastzetten van tuinstoelen aan een anker
  • Het vastzetten van persoonlijke bezittingen die niet in huis kunnen staan

Vooral het gebruik voor toepassingen rondom het huis is zeer geschikt. Een kettingslot is immers sterk, stevig en vaak ook wat ruimer dan bijvoorbeeld alleen een beugel of een cijferslot. Omdat er veel dieven in de nachtelijke uren door tuinen lopen op zoek naar alles wat iets op kan brengen is goede bescherming hiervan natuurlijk wel heel belangrijk. Dat neemt natuurlijk niet weg dat veel kettingsloten juist gekocht worden voor gebruik buiten de deur. Een kettingslot voor een scooter of een kettingslot voor een motor bijvoorbeeld. Dit is goed te begrijpen.

Het kettingslot moet dan ook altijd aan een aantal voorwaarden voldoen. Het moet bijvoorbeeld van materiaal gemaakt zijn dat niet gemakkelijk door te knippen is. Gewapend staal is bijvoorbeeld een voorkeur. Daarbij is het ook slim om op te letten op het slot zelf. Dit is bij voorkeur ook gepantserd. Dit maakt het lastig voor dieven om even snel een kraak te plegen in een straat waar de scooter of de motor geparkeerd staat. Alleen al hierom kunnen de sloten gemakkelijk veel bescherming bieden. Vaak kan dit worden verzorgd zonder dat het slot onpraktisch wordt.

Keurmerken en verzekeringen

Een kettingslot is natuurlijk pas echt goed wanneer het ook aan bepaalde eisen kan voldoen. Die eisen worden bijvoorbeeld gesteld door de verzekeringsmaatschappij. Wanneer een slot hier niet aan voldoet, dan kan dit betekenen dat een verzekeringsmaatschappij niet wil uitkeren wanneer een voertuig toch gestolen is. Daarom is het slim om altijd op te letten of het slot dat gebruikt wordt wel goed genoeg bevonden zal worden. Dit is gelukkig vrij gemakkelijk te doen. Er is hier namelijk een keurmerk voor in het leven geroepen dat gemakkelijk te begrijpen is.

Dit keurmerk is het ART-keurmerk. Hierin zijn vijf verschillende gradaties. Het hoogste niveau is ART-5. Dit is het niveau waarmee letterlijk alles veilig op slot gezet kan worden. Dit geldt dus bijvoorbeeld ook voor een kettingslot voor een scooter of zelfs voor een kettingslot voor een motor. ART-5 is een garantie dat er in ieder geval door de verzekeraar gesteld wordt dat er voldoende bescherming is gezocht bij het plaatsen van de scooter of motor. Alleen al om die reden is het slim om altijd voor sloten van dit hoge ART-niveau te gaan.

Er zijn ook andere kettingsloten van een ander ART-niveau te krijgen. Dit kan uiteenlopen van ART-1 tot en met ART-4. Deze sloten zijn natuurlijk niet waardeloos. Een kettingslot van een lager niveau kan door verzekeraars vaak wel als voldoende beschermend voor andere zaken worden gezien. Zo is ART-3 of ART-4 vaak al voldoende om een fiets veilig op slot te zetten in de ogen van de verzekeringsmaatschappijen. Het is slim om dit wel even goed uit te zoeken voor tot aanschaf wordt overgegaan.

Andere interessante producten:

Integraalhelm zwart

Shark Raw helm