Brommerhelm: veilig en comfortabel model kiezen

Ben je van plan om een mooie, veilige brommerhelm uit te kiezen? Wij helpen je om Lees door

Van laag naar hoog sorteren

12 producten in totaal

Filteren
 1. VINZ Duoro - Mat Grijs VINZ Duoro - Mat Grijs
  Prijs (incl. btw)
  Adviesprijs Normale prijs 74,95 Vanaf 47,95
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 2. VINZ Pavia - Grijs VINZ Pavia - Grijs
  Prijs (incl. btw)
  Adviesprijs Normale prijs 99,95 Vanaf 59,95
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 3. Caberg Riviera V4 X - Mat Antraciet Caberg Riviera V4 X - Mat Antraciet
  Prijs (incl. btw)
  Adviesprijs Normale prijs 129,95 Vanaf 99,95
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 4. Caberg Duke X - Mat Grijs Caberg Duke X - Mat Grijs
  Prijs (incl. btw)
  Adviesprijs Normale prijs 239,95 Vanaf 189,95
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 5. Scorpion Exo-tech EVO - Grijs Scorpion Exo-tech EVO - Grijs
  Prijs (incl. btw)
  Adviesprijs Normale prijs 329,90 Vanaf 296,90
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 6. VINZ Varese - Grijs VINZ Varese - Grijs
  Prijs (incl. btw)
  Adviesprijs Normale prijs 99,95 Vanaf 64,95
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 7. Scorpion EXO City II - Grijs Scorpion EXO City II - Grijs
  Prijs (incl. btw)
  Adviesprijs Normale prijs 129,90 Vanaf 116,90
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 8. Schuberth C5 - Grijs side Schuberth C5 - Grijs
  Prijs (incl. btw)
  Adviesprijs Normale prijs 699,95 Vanaf 539,00
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 9. Scorpion EXO-Combat Evo II - Graphite Scorpion EXO-Combat Evo II - Graphite
  Prijs (incl. btw)
  Adviesprijs Normale prijs 219,90 Vanaf 197,90
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 10. HJC C91N Nepos - Zwart/Grijs HJC C91N Nepos - Zwart/Grijs
  Prijs (incl. btw)
  Adviesprijs Normale prijs 199,95 Vanaf 159,95
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 11. Scorpion EXO-CITY II SHORT - Grijs/Rood Scorpion EXO-CITY II SHORT - Grijs/Rood
  Prijs (incl. btw)
  Adviesprijs Normale prijs 159,90 Vanaf 143,90
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 12. Scorpion EXO-CITY II SHORT - Mat Zilver/Wit Scorpion EXO-CITY II SHORT - Mat Zilver/Wit
  Prijs (incl. btw)
  Adviesprijs Normale prijs 159,90 Vanaf 143,90
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

12 producten in totaal

Filteren
een grijze helm te vinden die bij jou en je situatie past. Of je nu een helm zoekt voor korte of lange ritten, onze grijze helmen zijn altijd ECE-goedgekeurd. Ook vind je bij ons duidelijke informatie over het bepalen van de maat. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact op voor een deskundig advies!

Grijze helm: welke modellen zijn er?

Een grijze helm is bij ons te vinden in verschillende stijlen, soorten en prijsklassen. Ook hebben we een grote keuze in kwaliteitsmerken, zoals VINZ, Schuberth en Scorpion. Welk type brommerhelm bij je past, hangt af van het soort rijder dat je bent. Ga je bijvoorbeeld lange afstanden rijden? Of rijd je meestal in de stad? Dit zijn de modellen en hun kenmerken:

 • jethelm: open model zonder kinstuk. De jethelm is populair onder scooterrijders, heeft een vrij zicht en een goede luchtcirculatie. Een jethelm kan soms koud zijn in de winter.
 • integraalhelm: zeer veilig model met een gesloten helmschaal die over het hele hoofd gaat. Dit model verstomt geluiden en zorgt voor warmte in de winter. Een integraalhelm past vaak niet in een scooter.
 • systeemhelm: aanpasbaar model dat een combinatie is tussen een jethelm en integraalhelm. De systeemhelm heeft een opklapbaar kinstuk en biedt een betere bescherming dan een jethelm. Het model zorgt voor ventilatie als het warm is. Een systeemhelm is minder stil dan een integraalhelm.

Veilig rijden met helmen met het ECE-keurmerk

Het is voor motor-, scooter-, snorfiets- en brommerrijders (en passagiers) verplicht om op de openbare wegen met een goedgekeurde helm te rijden. Met een ECE-goedgekeurde helm rijd je veilig en verantwoord op de Nederlandse en Europese wegen. Deze helmen zijn namelijk uitvoerig getest op schokbestendigheid, slijtage en stevigheid. Met helmen met het ECE 22.06 keurmerk voldoe je aan de nieuwste veiligheidseisen.

Belangrijk: de juiste maat voor een optimale bescherming

Je helm mag niet te klein en niet te groot zijn. Een te kleine maat drukt te veel op je hoofd, knelt of zit vervelend. Een te groot model zit los om het hoofd en geeft onvoldoende bescherming. Om jouw helmmaat te berekenen meet je de omtrek van je hoofd in centimeters. Je plaatst hiervoor het meetlint 2,5 cm boven je wenkbrauwen. De helmen van verschillende merken vallen niet altijd hetzelfde. Daarom staat het bij een product vermeld als de helm groot of klein valt. HelmOnline heeft de maten XS tot en met XXL.

Welk model en welke kleur passen bij mij?

Het kiezen van de juiste helm is heel persoonlijk. Maak gebruik van een of meerdere filters en selecteer bijvoorbeeld op type, merk, prijsklasse, kleur en maat. Ook opties als een zonnevizier, anticondens-functie en de geschiktheid voor een bluetooth-headset vink je aan in het menu. Bij het product staan alle kenmerken vermeld. Bijvoorbeeld of de helm geschikt is voor brildragers en of de binnenvoering wasbaar is.

Veel scooterrijders dragen een jethelm, een model zonder kinstuk. Wil je een gesloten helm en rijd je langere afstanden, dan is een integraalhelm of systeemhelm een goede keuze. Voor rijders die grote tochten maken is een systeemhelm die je in een jethelm verandert ideaal. Heeft een grijze helm je voorkeur? Binnen de kleur grijs valt er volop te kiezen, zoals lichtgrijs, matgrijs, antraciet en zilver.

Het materiaal van de brommerhelm

Bij elke grijze helm in ons assortiment staat het materiaal van de buitenschaal vermeld. We hebben modellen van kunststof die in een mal zijn geperst (thermoplastische modellen) en composiethelmen van duurdere materialen. Zo kan een grijze helm uit ons aanbod gemaakt zijn van:

 • ABS-polymeriaat (ABS): deze kunststof biedt een uitstekende bescherming. Het materiaal heeft een levensduur van 5 jaar bij intensief gebruik.
 • Polycarbonaat (PC): deze kunststof kan tegen een stootje, is slijtvast en goedkoper dan glasvezel. De levensduur is 5 jaar bij intensief gebruik.
 • DFP (Direct Fiber Processing): dit fiberglas (glasvezel) is zeer sterk en licht. Het materiaal heeft minder last van weersinvloeden en heeft een betere schokabsorptie. Het is duurder, maar heeft een levensduur van 10 jaar.

Veelgestelde vragen over brommerhelmen

Aan welke eisen moet een brommerhelm voldoen?

Helmen moeten een ECE-keurmerk hebben. Dit Europese keurmerk toont aan dat ze voldoen aan veiligheidsproeven met betrekking tot stevigheid en schokabsorptie. Het model dat je draagt moet goed aansluiten en goed vastgemaakt zijn. Anders riskeer je een boete.

Welke grijze helm is voor mij geschikt?

Wat voor de één een fijn model is, hoeft dat niet voor de ander te zijn. Een integraalhelm omsluit je hele hoofd en biedt veel bescherming. Een jethelm geeft echter een vrijer gevoel. Met een systeemhelm heb je twee helmen in één. Je klapt het kinstuk open wanneer het nodig is.

Welke maat moet ik nemen?

Er is geen verschil tussen een dameshelm of herenhelm. Je meet de omtrek van je hoofd in centimeters met een meetlint. Met onze matentabel bepaal je heel eenvoudig welke maat voor jou het beste is.

Hoelang gaat een brommerhelm mee?

Dit hangt af van het materiaal van de buitenschaal. Helmen die zijn beschadigd door een ongeluk zijn niet meer geschikt voor gebruik. Na een val of ongeluk kan er ook binnenin iets kapot zijn zonder dat dit aan de buitenkant zichtbaar is.