Speed pedelec helm NTA 8776 gekeurd: met gratis verzending!

Vanaf 1 januari 2023 is het verplicht om een helm te dragen op een snorfiets. Ook Lees door

Van laag naar hoog sorteren

4 producten in totaal

Filteren
 1. VINZ Nevis LED Speed Pedelec Helm (NTA 8776) - Mat Zwart VINZ Nevis LED Speed Pedelec Helm (NTA 8776) - Mat Zwart
  Prijs (incl. btw)
  Adviesprijs Normale prijs 79,95 Vanaf 39,99
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 2. VINZ Nevis Speed Pedelec Helm (NTA 8776) - Mat Titanium VINZ Nevis Speed Pedelec Helm (NTA 8776) - Mat Titanium
  Prijs (incl. btw)
  Adviesprijs Normale prijs 79,95 Vanaf 39,99
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 3. VINZ Nevis Speed Pedelec Helm (NTA 8776) - Mat Roze VINZ Nevis Speed Pedelec Helm (NTA 8776) - Mat Roze
  Prijs (incl. btw)
  Adviesprijs Normale prijs 79,95 Vanaf 39,99
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 4. VINZ Nevis Speed Pedelec Helm (NTA 8776) - Mat Wit VINZ Nevis Speed Pedelec Helm (NTA 8776) - Mat Wit
  Prijs (incl. btw)
  Adviesprijs Normale prijs 79,95 Vanaf 39,99
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

4 producten in totaal

Filteren
het dragen van een helm op een speed pedelec is verplicht. Een speed pedelec helm is geschikt voor deze tweewielers. Bestel bij ons een speed pedelec helm voor je snorfiets of speed pedelec, voorzien van het NTA 8776 keurmerk, zodat je veilig de weg op kunt.

De wettelijke helmplicht

Zoals al even benoemd: vanaf 1 januari 2023 is het verplicht om een gecertificeerde helm te dragen tijdens een ritje op de snorfiets en ook op de speed pedelec is het dragen van een helm verplicht. Draag je geen helm, dan riskeer je een boete van €100. En dit is niet voor niets. Zo is een speed pedelec een elektrische fiets waarmee je, met de trapondersteuning, maar liefst een snelheid van 45 kilometer per uur haalt.

Kenmerken van speed pedelec helmen

Een gewone fietshelm voldoet niet aan de eisen om te kunnen gebruiken op een speed pedelec fiets of een snorfiets. Een helm voor de speed pedelec is geen gewone fietshelm. Speed pedelec helmen beschikken over de volgende kenmerken:

 • Dikke schuimlaag: deze helm is dikker dan een reguliere fietshelm en daarmee heb je meer bescherming aan het hoofd als je op hoge snelheid een lelijke val maakt
 • Betere pasvorm: een speed pedelec helm is lager aan de achterkant van de helm en lager bij de slapen. Dit zorgt voor een betere aansluiting op het hoofd en daarmee voor een betere bescherming
 • Vizier: deze helmen hebben voor de bescherming tegen wind en tegen insecten in het gezicht, een vizier voor de ogen
 • Ventilatie: de dikke schuimlaag betekent een betere bescherming maar ook meer hitte. Daarom zijn de speed pedelec helmen uitgerust met kleine ventilatiegaten voor verkoeling tijdens het fietsen

Welke helm op de speed pedelec?

Als je een speed pedelec helm koopt, zorg dan dat deze voorzien is van een keurmerk. Want naast een fikse boete als je geen helm draagt, krijg je dezelfde boete als de helm niet gecertificeerd is. De helmen in ons assortiment zijn voorzien van het NTA-8776 certificaat. Dit betekent dat de speed pedelec helmen berekend zijn op hogere valsnelheden en het beschermt een groter deel van het hoofd dan een helm zonder keurmerk.

Ook raden we het af om een tweedehands helm te kopen. De beschermlaag van een speed pedelec helm is belangrijk voor de veiligheid. Bij een tweedehands helm kan het zijn dat de beschermlaag niet meer werkt zonder dat je dit weet. Dus misschien denk je de beste deal te krijgen voor een tweedehands prijs, de beste speed pedelec helm haal je niet in huis. De status van een tweedehands helm is lastig te controleren vanaf de buitenkant.

> Op zoek naar een goedgekeurde helm voor op de motor? Kies uit ons ruime assortiment een geschikte motorhelm en profiteer altijd van gratis verzending!

Goedgekeurde speed pedelec helm

Veilig de weg op met je speed pedelec of snorfiets? Dan is een goedgekeurde helm voor de speed pedelec een must. Met een speed pedelec helm van Helmonline kies je voor veiligheid en kwaliteit. Bestel je helm vandaag nog voor 23:59 en krijg het de volgende dag al geleverd.

> Scooter helmen: verzending = gratis!