Retro helmen: gratis verzending!

Kies je voor een retro helm, dan kies je voor stijl. Retro helmen zijn uniek door Lees door

Van laag naar hoog sorteren

49 producten in totaal

Filteren

49 producten in totaal

Filteren
de klassieke stijl en design van de helmen. De retro helmen in het assortiment zijn modern en toch ook eigentijds. Voor het rijden in een stad op een scooter kan een helm retro zeker een ideale keuze zijn, maar een scooterhelm retro is minder geschikt voor het toeren op een motor.

> Deze helmen worden ook regelmatig gebruikt als retro bromfiets helm.

Wat is een helm retro?

De term retro helm is best populair en ben je wellicht vaker tegengekomen in je zoektocht naar de juiste helm. Maar wat is een retro helm nu precies? Een retro helm is kort gezegd een oude helm in een nieuw jasje. Het model is namelijk heel klassiek model, maar juist door de nieuwste technieken toe te voegen, is deze combinatie ideaal. Dit maakt de retro motorhelm tot een populaire keuze.

Het kenmerkende aan retro helmen, is het open kinstuk. Het vizier beschermt over het algemeen tot de neus en bij de kin zit een kinband met – meestal – een micrometic snelsluiting.

Een ander benaming voor retro helm is ook wel ‘vintage helm’, ‘jethelm’ of een ‘potje’. De termen komen dus allemaal op hetzelfde neer: een open motorhelm retro.

Voordelen van de retro helmen en scooterhelmen retro

Een retro scooterhelm geeft een authentieke look. De stijl van dit type scooterhelm en motorhelmen is gebaseerd op het design van decennia geleden. Het voordeel van nu is echter dat er bij de huidige ontwikkeling, moderne eigenschappen en materialen zijn toegevoegd. Zo ga je met een retro scooterhelm gewoon veilig de weg op. Nieuwe ontwikkelingen van retro helmen voor de scooter zijn bijvoorbeeld:

  • Uitneembare kinpads
  • Anti-kras vizier
  • Micrometic kinband snelsluiting
  • Ruimte voor brillen

Retro helmen voor de scooter zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Neem bijvoorbeeld een retro jethelm met een klep die je indien wenselijk kan verwijderen als het winter is, maar in de zomer comfort biedt tegen zonlincht. Of een retro jethelm met een pilotenbril voor een extra authentieke look.

Er zijn verschillende retro helmen:

  • Retro helm scooter
  • Pilotenhelm motor
  • Retro helm integraalhelm
  • Brommerhelm retro
  • Motor retro helm

> Een retro scooterhelm is een populaire keuze onder de rijders. Twijfel je of je een scooterhelm retro gaat aanschaffen? Bekijk eens al onze scooterhelmen. Hier zit vast wel wat voor jou bij.

Helm retro als motorhelm, kan dat?

Er zijn geen regels over het dragen van een ‘open helm’ op een motor. Een retro motorhelm kan dus op een motor gedragen worden. Om de veiligheid te bevorderen zouden wij wel een helm met dicht kinstuk adviseren. Dus een integraalhelm of een systeemhelm. Ben je op zoek naar een motorhelm retro, dan is een jethelm toch minder geschikt.

Een retro motorhelm is heel geliefd bij de motorrijders met meer een klassieke motor. Denk aan een chopper. Hier past een retro motorhelm wel in het plaatje.

> Crosshelm met vizier: Vandaag besteld = morgen in huis!

Tips & info omtrent scooterhelmen:

Deze tekst is geschreven door onze .

 

 

 

Andere interessante producten:

 

A

Arai helm aanbieding

Arai Tour X4 kopen

Arai integraalhelm

E

Beste allroad helm

H

Helm cross

HJC systeemhelm IS Max II

HJC RPHA 11

 

 

S

Speed pedelec helm NTA 8776

Systeemhelm HJC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welke merken retrohelmen hebben jullie in het assortiment?

Wij verkopen retro helmen van de merken MT, Shark, VINZ, Held en LS2. Ruime keuze dus.

In welke maten zijn retro helmen beschikbaar?

Retro helmen zijn te bestellen in de maten XXL, XL, L, M, S en XS.

Is een retro helm ook geschikt voor mensen met een bril?

Ja, retro helmen zijn ook beschikbaar voor brildragers. Vink in het linker filtermenu de optie 'geschikt voor brildragers' aan. Retro helmen die goed te combineren zijn met een bril verschijnen vervolgens op je scherm.