Snorfiets helm kopen: Geschikt voor de helmplicht 

Alle helmen in deze categorie zijn geschikt voor de helmplicht voor snorfietsen. Op zoek naar een snorfietshelm? Lees door

Van laag naar hoog sorteren

111 producten in totaal

Filteren

111 producten in totaal

Filteren
Snorfietshelmen zijn zeker geen overbodige luxe. Gun jezelf extra veiligheid door een helm te dragen. Weet je al naar wat voor helm je op zoek bent? Op de snorscooter mag je zowel een jethelm, als een integraalhelm of systeemhelm dragen. Wel is het belangrijk dat de helm over een ECE 22.05 keurmerk beschikt.

Hoe kies ik de juiste helmmaat

Je hebt eindelijk de juiste snorfietshelm gevonden. Maar hoe weet je nu welke helmmaat je moet bestellen? Voorkom dat je helm te los of juist te strak zit. Zo meet je de juiste helmmaat voor je snorfietshelm op:

  • Gebruik een meetlint
  • Plaats deze 2,5 cm boven je wenkbrauwen
  • Meet vervolgens de omtrek van je hoofd op
  • Herhaal dit meerdere keren, zodat je zeker weet dat je de juiste maat hebt

Nadat je de omtrek hebt opgemeten, kun je in de matentabel aflezen welke maat je kunt bestellen voor je snorfietshelm.

Verschillende vizieren

De ene snorfiets helm is de andere niet. Zo zijn er helmen met verschillende vizieren in omloop. Afhankelijk van jouw wensen, kun je zelf beslissen voor welk type vizier je gaat.

In ons assortiment vind je helmen zowel mét als zonder vizier:

  • Donker getint vizier
  • Antikras vizier
  • Extra zonnevizier

Wasbare binnenvoering

Heerlijk een tochtje met de snorfiets. Wanneer je de snorfiets veelvuldig gebruikt of een keer intensief gebruikt, is het wel zo hygiënisch om de snorscooterhelm binnenvoering met enige regelmaat te wassen. In de meeste gevallen bezit onze snorfietshelmen een binnenvoering die uitneembaar en uitwasbaar is.

Zijn helmen verplicht op de snorfiets?

In Nederland is er vanaf 1 januari 2023 een snorfiets helmplicht

In Amsterdam is de helmplicht voor snorfietsers al ingegaan vanaf april 2019. Dit betekent dat snorfietsers binnen de Amsterdamse ring A10 niet meer zijn toegestaan op het fietspad. Alleen op fietspaden waar staat aangegeven dat een snorfiets is toegestaan mag een snorfiets nog op het fietspad rijden. Snorfietsers moeten hierdoor op de overige wegen op de weg rijden met een helm op.

Helm snorfiets kopen? Bekijk ons ruime aanbod op de website. Veel snorfietsrijders kiezen voor een jethelm die ook veel wort gebruikt als scooter helm, maar je bent natuurlijk vrij om te kiezen wat je zelf wil.

> Ben je op zoek naar een geschikte helm voor een speed pedelec? Bestel je helm voor speed pedelec bij ons. En ook voor op de motor hebben we verschillende motorhelmen

We hebben een aantal blogs geschreven omtrent scooters en brommers. Bekijk deze artikelen: