Scorpion EXO helmen: gratis verzending!

In dit aanbod vind je al onze Scorpion EXO helmen. Scorpion EXO (ook wel bekend als Lees door

Van laag naar hoog sorteren

26 producten in totaal

Filteren

26 producten in totaal

Filteren
EXO Com Scorpion) helmen zijn ontworpen door zeer toonaangevende ontwerpers met in totaal 178+ jaar ervaring. Dit merk staat bekend om zijn innovatieve designs. De helmen van Scorpion worden naast plezierrijders, ook gedragen door professionele motorcoureurs.

Scorpion maakt diverse helmen, zoals integraalhelmen, systeemhelmen, jethelmen en crosshelmen. Dit maakt dat het merk geschikt is voor ieder type rijder. Het merk valt op door het logo op de voorkant van de helm net boven het vizier. Ben jij klaar om op te vallen met een helm van Scorpion Exo?

Motorhelm Scorpion: missie & visie

Het doel van het merk is om een zeer kwalitatieve motorhelm op de markt te brengen. De Scorpion EXO helmen zijn gecertificeerd met het ECE keurmerk. Daarnaast beschikken sommige Scorpion helmen over het SNELL keurmerk (goedkeuring voor Amerikaanse weg). En ook als helm scooter en snorscooterhelm gebruik je de helmen van Scorpion. 

Scorpion EXO modellen + type helm

De diverse Scorpion EXO helmen kunnen we onderverdelen qua type helmen.

Scorpion EXO integraalhelmen

Hieronder vind je een overzicht met alle Scorpion EXO integraalhelmen:

Systeemhelm Scorpion

Hier vind je een overzicht met alle Scorpion EXO systeemhelmen:

Scorpion EXO jethelmen

Hier vind je een overzicht met alle Scorpion EXO systeemhelmen:

Scorpion EXO helm kopen: dit zijn de aandachtspunten

Als je een Scorpion systeemhelm of ander type helm wilt kopen, is het goed om te weten dat er meerdere typen helmen verkrijgbaar zijn. Zo bestaan er helmen met een buitenschaal van kevlar of polycarbonaat. Over het algemeen zijn helmen van polycarbonaat goedkoper dan helmen van kevlar. Hierdoor kan de prijs tussen helmen variëren. Een helm van Scorpion kan daarom geschikt zijn voor dagelijkse rijders, maar ook voor recreatieve rijders of sportieve rijders.

De helmen van Scorpion zijn verkrijgbaar in de type integraalhelm, Scorpion systeemhelm of jethelm. Een jethelm is een open helm die vaak wordt gebruikt door scooterrijders. Het prettige aan dit type helm is dat het open is, waardoor je de wind direct op je gezicht voelt. Vooral op warme zomerdagen is dit ideaal. Het nadeel van zo’n helm is dat het geen bescherming voor de kin biedt.

Een ideale motorhelm van Scorpion is een integraalhelm. Deze is geheel gesloten en biedt bescherming voor het hele hoofd en gezicht. Dit type helm wordt veelal gebruikt door motorrijders. Het nadeel is dat een integraalhelm in de zomer erg warm kan zijn. In de winter is het juist erg prettig om een dichte warme helm te dragen (zeker als er kans is op regen).

> Bescherm je tweewieler met een motor beschermhoes of een hoes voor scooter!

Kies de juiste maat motorhelm van Scorpion

Voor het bepalen van de juiste maat van je systeemhelm Scorpion of ander type motorhelm, heb je alleen een meetlint nodig. Vervolgens meet je net boven de ogen de omtrek van je hoofd. Hier lees je meer over het bepalen van de juiste helmmaat.

Scorpion systeemhelm: onderhoud

Als je de binnenvoering van een Scorpion systeemhelm wil schoonmaken kan dit eenvoudig worden gedaan, omdat iedere helm Scorpion een uitneembare binnenvoering heeft. Eerst moeten de wangkussens worden verwijderd. Hierna kan de binnenvoering vanaf de achterkant richting de voorkant uit de helm worden getrokken. Als dit is gelukt kunnen de delen worden gewassen in een wasmachine of op de hand. Als je een wasmachine gebruikt, zorg er dan voor dat de onderdelen in een waszakje zitten, zodat er geen beschadigingen kunnen ontstaan op de helmonderdelen van je Scorpion systeemhelm.

> Tot wel 40% korting: beenkleed scooter & Sharktooth Prime!

Extra informatie omtrent helmen:

Op de website maken we onderscheid tussen verschillende soorten helmen. Hieronder kan je meer lezen over de verschillen tussen deze specifieke typen:

Overige merken

 

Andere interessante producten:

 

A

Arai crosshelm

Arai Tour X4 kopen

Arai integraalhelmen

Allroad helm

B

Brommer helm

H

HJC systeemhelm

HJC IS Max II

 

 

M

Motorcross helm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S

Speed pedelec helm kopen

V

Vizier HJC RPHA 11