Bestaan er ook stille motorhelmen?

Bestaan er ook stille motorhelmen?
24 december 2021
Bestaan er ook stille motorhelmen?

Motoren worden steeds populairder onder de Nederlandse bevolking. Dat is ook niet gek, veel mensen zien wel wat in de snelheid die een motor biedt. Toch heeft al deze snelheid ook een nadeel. Veel mensen vinden het vervelend dat zij bij hoge snelheden het geruis van de wind in hun oren horen en voelen. Bestaat er dan ook een stille motorhelm?

Soorten stille motorhelmen

De markt van stille motorhelmen is niet erg groot. De Schuberth is nog steeds de meest stille motorhelm die je kunt hebben. Er zijn drie varianten van de Schuberth:

  • Schuberth C3: De C3 geeft een geluid af van zo'n vierentachtig decibel bij honderd kilometer per uur rijden vol in de wind.
  • Schuberth C2: De C2 geeft een geluid af van zo'n vijfentachtig decibel bij honderd kilometer per uur rijden vol in de wind.
  • Schuberth S1 Pro: De S1 is net een wat sportiever model helm die bij het rijden in de wind zorgt voor geluid van achtentachtig decibel
  • Schuberth C4 Pro: bij een snelheid van 100 km/u produceren deze helmen rond de 80 decibel aan geluid

Wat kun je nog meer doen om geluid tegen te gaan?

De markt van stille motorhelmen is nog vrij klein. Dat is een deceptie voor iedere motorrijder die last heeft van binnenkomend geluid. Ons advies is om bij de aanschaf van een motorhelm voor een stille variant te kiezen.

Kanttekening: ook bij de stilste motorhelm zul je bij 100 km/u een geluid van 80 decibel horen. Dat is nog steeds genoeg lawaai om gehoorschade op te lopen.

Klinkt het geluid tijdens je motorrit je vervelend in de oren? Dan zijn er diverse dingen die je kunt doen om het geluid te weren:

  • Gebruik gehoorbescherming
    Een voor de hand liggende oplossing vind je in oordoppen. Hiermee beperkt je de hinder van verkeersruis terwijl je communicatiesysteem gewoon blijft functioneren
  • Luister naar de FM-radio of je eigen playlist
    Het is het overwegen waard om tijdens je motorrit naar muziek te luisteren. Net hard genoeg zodat je het verkeer voor je eigen veiligheid er doorheen blijft horen

Lees ook: Is het dragen van een helm op een e-bike verplicht?

Wellicht ook interessant:

Powered by Amasty Magento 2 Blog Extension