Hoe hoog is de boete voor een opgevoerde scooter?

Koop je een scooter of snorfiets dan heeft die een maximale snelheid. Dit noemen we de constructiesnelheid. Ofwel de absolute maximale snelheid. Een groot deel van de aangekochte scooter en brommers die in Nederland rondrijden worden door de eigenaar opgevoerd. Dit kan je duur komen te staan op het moment dat de politie jouw opgevoerde tweewieler op de rollerbank zet. De boete verschilt per hoeveelheid opgevoerde kilometers.

9 mei 2022

Wanneer moet de olie in een 4-takt scooter worden aangevuld?

De juiste hoeveelheid olie in je scooter is nodig om het motorblok soepel te laten lopen. Is er te weinig olie? Dan zal de zuiger van het motorblok droog komen te staan waardoor de zuiger warm wordt, uitzet en vervolgens vastloopt in de cilinder. Hoe vaker dit gebeurt, hoe sneller de scooter zal slijten. Zorg daarom altijd dat er genoeg olie in de motor zit.

4 mei 2022

Hoeveel scooters rijden er in Nederland?

Uit statistieken van het CBS blijkt dat op 1 januari 2021 bijna 1,3 miljoen bromfietsen in Nederland reden. Dit aantal is alleen maar meer geworden. Veel mensen kiezen voor een scooter om snel op bestemming te zijn of willen van die dure, grote auto af. Opvallend is dat onder jongeren het aantal scooterrijders is afgenomen. Eind 2020 bleek dat onder alle leeftijden het scooterbezit toenam, behalve onder 16 tot 20 jarigen.

3 mei 2022

Wat zijn de beste navigatiesystemen voor scooters?

Je scooter wordt niet enkel gebruikt om je van punt A naar B te brengen. Je zult vaak genoeg voor je plezier op de scooter zitten. Zowel voor plezierritjes als voor dagelijks gebruik is het prettig om gebruik te kunnen maken van scooternavigatie. Waar moet je op letten als je een navigatiesysteem koopt dat je specifiek wil gebruiken voor je scooter? En zijn er merken die hier hun specialiteit hebben van gemaakt?

3 mei 2022

Tips: hoe vraag ik een kenteken aan voor mijn scooter?

Mocht jij in het bezit zijn van een scooter die al werd gebruikt in Nederland voordat het bromfietskenteken in 2007 werd ingevoerd? Dan moet je alsnog een kenteken moeten aanvragen bij het RDW. Zij onderzoeken de technische staat van de scooter en bekijken of de scooter aan de eisen voldoet op het gebied van de verkeersveiligheid en milieu. Wanneer dit in orde is, mag je scooter op de weg rijden.

28 april 2022

Verschillen tussen scooters en elektrische scooters

100% milieuvriendelijk rijden. Een utopie of werkelijkheid? Met een elektrische scooter hoef je in elk geval niet meer te leunen op fossiele brandstoffen en hun fluctuerende prijzen. Dat maakt een elektrische scooter stukken duurzamer dan een normale scooter. Er zijn uiteraard heel wat meer verschillen tussen deze twee. We zetten ze op een rij, zodat jij een goede beslissing kunt maken bij aankoop van een (e-)scooter.

21 april 2022

5 wist-je-dat'jes over de bandenspanning voor een scooter

Banden verliezen geleidelijk aan lucht. Het is daarom belangrijk om regelmatig de bandenspanning van de scooter te controleren. Maar op welke basis moet dit gebeuren? Waar moet je rekening mee houden bij het meten van de bandenspanning? En wat voor effecten hebben verschillende bandenspanningen?

19 april 2022
Wat zijn de voor- en nadelen van een jethelm?

Wat zijn de voor- en nadelen van een jethelm?

Een jethelm is een speciale helmsoort dat het hoofd omsluit, maar het gezicht volledig vrijlaat. Deze helm heeft een klassiek karakter en is. met name scooter- en brommerliefhebbers populair. Op snelwegen zal je deze helm minder snel spotten. Hier wordt vanwege de hoge mate van bescherming de voorkeur gegeven aan dichte helmen. Maar wie dragen jethelmen precies en op welke momenten is deze helm geschikt?

1 april 2022
Tips voor het aanschaffen van een nieuw vizier voor een helm

Tips voor het aanschaffen van een nieuw vizier voor een helm

Door een motorhelm te gebruiken komen er op den duur altijd krassen op het vizier. Hoe voorzichtig je ook bent. Ook kan de anti-condens coating zijn kracht verliezen. Voorkom dat het zo ver komt, en schaf bij de eerste tekenen van ouderdom een nieuwe vizier aan voor het beste zicht op de motor. Maar waar moet je dan op letten? Wij leggen het uit.

31 maart 2022