Pothelm vandaag besteld, morgen in huis!

Een pothelm is het ideale model voor wie op zoek is naar een echt retromodel. De Lees door

Van laag naar hoog sorteren

48 producten in totaal

Filteren

48 producten in totaal

Filteren
pothelmen weten met het model helm al decennia lang indruk te maken op scooter, motor en quad bestuurders.

Wist je trouwens dat een andere term voor pothelm ‘jethelm’ is? Pothelmen zijn helmen die lijken op de varianten die ook in vroegere tijden gedragen werden. Eerst werd het model vooral gebruikt door piloten, maar later ook door brommerrijders. De retro look van de pothelm is natuurlijk in allerlei zaken zichtbaar en dit geldt ook voor de motorhelm. Vooral wanneer deze gebruikt wordt op een scooter of een brommer is het passend om een meer klassiek model zoals de pothelm te nemen.

Kenmerken pothelm

Een pothelm komt aan zijn naam omdat het op een pot lijkt. Een vrij simpel model dus, maar met handige kenmerken. Zo staat een pothelm bekend om zijn lichte gewicht. De meeste pothelmen hebben een ingebouwd vizier of een losse pilotenbril. Daarnaast hebben de pot helmen een oorbescherming die in sommige gevallen zelfs afritsbaar is, net als binnenvoering. Hoe ideaal is dat, na een intensieve rit de binnenvoering uitnemen en in de was gooien. Kijk goed per pothelm of de binnenvoering uitneembaar en uitwasbaar is. Dit kan per helm verschillen.

> Vandaag besteld, morgen gratis thuisbezorgd: De Schuberth helmen!

Voordelen van een pothelm

De grote voordelen die pothelmen met zich meebrengen zijn vooral te vinden in het comfort. Dan is het vooral wel belangrijk dat de goede pasvorm wordt gevonden. Dit kan soms wat lastig zijn omdat dit per merk en model kan verschillen. De ene variant valt iets kleiner dan de andere. Het is dus aan te raden om de pasvorm goed te testen voor ermee de weg op gegaan wordt.

Daarom is er bij het ontwikkelen van de helmen aan allerlei zaken gedacht. Dit zijn vooral de praktische kanten waar een helm aan moet voldoen die extra aandacht hebben gekregen. Voorbeelden zijn:

  • Antikras vizier
  • Zonwerend vizier
  • Uitneembare oorpads
  • Goede sluiting rond de kin
  • Licht van gewicht

Zorg ervoor dat je de juiste maat pothelm uitkiest. De maat opmeten doe je heel eenvoudig:

Pothelmen: eenvoudig op te bergen

Het is ook belangrijk dat de helmen in potmodel vaak gemakkelijk op te bergen zijn. Zo past een pothelm bijvoorbeeld heel eenvoudig in een buddyseat. Dit is bij andere helmvormen helaas lang niet altijd het geval. Juist omdat de helmen wat kleiner en beter passend zijn is het echter zo dat deze helmen wel altijd op te bergen zijn. Bovendien zijn de pothelmen geschikt om te gebruiken bij elk soort voertuig. Dat geldt dus net zo goed voor een scooter, een motor, als een quad.

> Niet gevonden wat u zocht? Kijk dan eens naar onze goedkope systeemhelmen!

 

 

Andere interessante producten:

 

A

Allroad helm

Arai helmen aanbieding

Arai X4 Tour

Arai integraalhelm

B

Beste speed pedelec helm

C

Cross helm kopen

H

Helm kopen scooter

HJC systeemhelm IS Max 2

 

V

Vizier HJC RPHA 11