Motorhelmen

Goedkope motorhelm kopen: verzending = gratis!

Ben je op zoek naar een goede, nieuwe motorhelm? Je wilt natuurlijk zo veilig mogelijk op Lees door

Van laag naar hoog sorteren

121 producten in totaal

Filteren

121 producten in totaal

Filteren
je motor stappen en zorgeloos toeren. Bekijk onze collectie helmen en kies uit verschillende kleuren en designs in de meest uiteenlopende modellen. Bestel je de motorhelm vandaag, dan heb je het morgen al in huis.

Motorhelm kopen: juiste maat kiezen

Voor optimale veiligheid tijdens het rijden ben je er niet met een motorhelm alleen. Je moet ervoor zorgen dat je de juiste maat motorhelm hebt zodat jou niks kan gebeuren. De juiste maat motorhelm berekenen doe je gemakkelijk met onze matencalculator.

> Ben je op zoek naar een helm voor je snorfiets? Er is een helmplicht snorfiets vanaf 2023. En ook voor een scooterhelm kijk je tussen ons aanbod. 

Welk model helm voor motorrijders?

Bij ons kun je kiezen uit verschillende modellen helmen voor de motor. Kies aan de hand van de voordelen en nadelen van het type helm welke motorhelm het beste bij jou past. Kies je bijvoorbeeld voor warmte in de winter of voor een helm die gemakkelijk is op te bergen?

  Voordelen Nadelen
Jethelm

Duidelijk gezichtsveld

Comfortabel in zomermaanden

Eenvoudig opbergen in scooter

Vele varianten

Minder bescherming

In winter vrij koud

Meer geluid bij hard rijden
Integraalhelm

Warm in de winter

Verstomt geluiden

Meest gestroomlijnd

Omvat het gehele hoofd

Kleiner gezichtsveld

Past niet in scooter

Warm in zomer
Systeemhelm

Aanpasbaar

Omvat het gehele hoofd

Betrekkelijk zwaar

Meer geluid dan integraalhelm

 

Materiaal & ECE keurmerk

Als je de openbare weg op wilt dan is het verplicht om een helm te dragen. Het ECE keurmerk laat zien dat de helm geschikt is, niet alleen voor Nederland maar voor alle Europese wegen. Het ECE-logo vind je veelal aan de achterkant geprint van de helm. Wil je bij ons goedgekeurde motorhelmen kopen? Alle helmen in onze webshop zijn voorzien van het ECE-keurmerk.

Wij verkopen helmen met ABS als materiaal, Polycarbonaat, Fiberglass / Glasvezel en Carbon. Hieronder lees je de verschillen tussen deze materialen:

 • Carbon buitenschaal
  Een carbon is licht qua gewicht, maar biedt wel nog stevigheid. Daarom is deze helm erg populair bij motorraces. Maak je van lange tochten? Dan is een carbon helm voor motorrijders een goede keuze. De levensduur van een carbon helm is ongeveer 10 jaar
 • Polycarbonaat buitenschaal
  Een helm met een buitenschaal van polycarbonaat komt het meeste voor. Over het algemeen is een helm van polycarbonaat goedkoper dan een helm van glasvezel of carbon. De levensduur van een polycarbonaat helm is 5 jaar
 • Fiberglass buitenschaal
  Een helm met een buitenschaal van fiberglass (glasvezel) valt onder de 'composiet' familie. Net als carbon is ook fiberglass gemaakt van composiet. Voordeel: dit materiaal kan erg goed tegen natuurinvloeden, zoals uv-straling & neerslag. Een helm van glasvezel kan gemiddeld 10 jaar meegaan

Levensduur van motorhelmen

Er is geen officiële levensduur van een motorhelm, want er zijn te veel factoren waar een motorrijder rekening mee moet houden. Een inschatting is dat een helm gemiddeld 5 jaar meegaat. Maar dit kan ook korter zijn, bijvoorbeeld als de helm meerdere keren op de grond valt. Een motorhelm is ook geschikt als scooterhelm.

Helm kopen motor: wanneer moet ik mijn helm voor de motor vervangen?

Over het algemeen geldt dat een polycarbonaat helm een levensduur heeft van 4 tot 5 jaar. Voor een motorhelm van glasvezel of carbon geldt een levensduur van 7 tot 8 jaar. Ben je uiterst zuinig op je helm en heeft deze geen schokken te verduren gehad gedurende de draagtijd, dan kun je heel wat jaren met de helm doen als motorliefhebber. Wel is het aan te raden om de helm eens in de zoveel jaar te vervangen.

Naast het materiaal zijn er ook andere dingen van invloed op de levensduur van een helm. Een reden voor vervanging van een dergelijke helm is wanneer er sprake is geweest van een ongeluk. De helm voor het motorrijden vangt de klap op, maar kan daarna niet nog eenzelfde klap ontvangen. De helm kan er in eerste instantie nog goed uitzien, maar de binnenschaal kan onherstelbare schade opgelopen. Het verstandigste is om dan een nieuwe motorhelm te kopen. Dit is niet alleen bij een ongeluk zo, maar ook bij:

 • Van de motor laten vallen
 • Uit de hand laten vallen
 • Van de tafel afvallen
 • Een valpartij

Veel gestelde vragen

Wat is de beste motorhelm?

De beste helm voor jou is helemaal afhankelijk van je budget, de pasvorm van de helm en je persoonlijke smaak. Het meest belangrijk is dat je een helm aanschaft met een juiste pasvorm. Maak je vaak lange ritten op snelheid, dan is een helm waarbij je het kinstuk volledig weg kan klappen een must om zo minder wind te vangen.

Wat voor type rijder ben jij?

Ga na wat voor motorrijder je bent. Maak je graag grote tochten, dan weet je dat een systeemhelm na verloop van tijd warm kan worden. Prettig is het dan wanneer je het kinstuk volledig weg kan klappen om zo in een seconde van een systeemhelm een jethelm te maken. Ben je meer van kleinere ritjes door de stad, dan zul je andere eisen stellen aan een helm en een helm aanschaffen met een open vizier.

Hoe duur is een nieuwe helm?

De prijzen van een helm lopen uiteen. Dit is afhankelijk van het merk, model en allerlei extra’s. Onder de €100,- kan je bij ons al slagen voor een goede intergraalhelm. Een goede systeemhelm die ook te dragen is als jehelm inclusief zonnevizier en goede ventilatie kost bij ons rond de €280,-.

Welke maat motorhelm heb ik nodig?

Om na te gaan welke maat helm geschikt is voor jou, zul je de omtrek van je hoofd moeten meten op het breedste punt. Dit is het punt net boven je wenkbrauwen tot net boven de oren. Het verschil tussen een motorhelm voor heren en vrouwen is er niet, het verschil zit hem in de maten. 

Polycarbonaat, composiet, carbon & glasvezel

De harde buitenschaal van onze motor/scooterhelmen worden gemaakt van polycarbonaat of composiet als carbon en glasvezel. De binnenschaal wordt gemaakt van EPS of een vergelijkbaar materiaal. 

Deze tekst is geschreven door onze .