Shark helmen vs. HJC helmen: de voor- en nadelen

Shark helmen vs. HJC helmen: de voor- en nadelen
20 juli 2022
Shark helmen vs. HJC helmen: de voor- en nadelen

Wil je een motorhelm van een gerenommeerd merk kopen? Dan kun je een helm aanschaffen van het merk Shark, maar kun je er ook voor kiezen een HJC helm te kopen. Vind je het lastig om een keuze te maken tussen deze twee merken? Gebruik dan de informatie in dit artikel om te bepalen welk merk helm je wil kopen.

De voor- en nadelen van Shark helmen

Sinds de oprichting van het bedrijf Shark, heeft het merk al duizenden helmen verkocht. Niet alleen aan motorrijders zoals jij en ik, maar ook aan bekende racers. Sterker nog, sinds het ontstaan van het bedrijf in 1971 sponsorden ze vele motorcoureurs. En nog steeds. De passie voor racen is terug te zien in de brede collectie van Shark helmen: helmen die uitblinken in design, prestaties en veiligheid. De helmen van het merk zijn niet voor niets zo populair in Europa.

Koop je een helm van het merk Shark, dan profiteer je van de volgende voordelen.

  • De helmen worden met hi-tech productieprocessen gemaakt, voor een constante en zeer hoge kwaliteit.
  • De binnenvoeringen zijn uitneembaar en wasbaar
  • Shark verkoopt vele verschillende motorhelmen, waaronder systeemhelmen, jethelmen en integraalhelmen.
  • Deze helmen bieden optimale schokabsorptie
  • De helmen beschikken over geïntegreerde luchtinlaten- en afvoeringen

Nadelen? Welke nadelen? De Shark familie levert met elke nieuwe helm opnieuw succesvolle opvolgers van voorgaande modellen. Alle Shark helmen komen uitstekend uit veiligheidstesten en bij aankoop van helmen van dit merk, heb je recht op 5 jaar fabrieksgarantie.

De voor- en nadelen van HJC helmen

HJC helmen staat bekend om hun unieke replica helmen. Maar dat is niet het enige waar ze om bekend staan. Als motorrijder weet je dat je veilig op pad kan met een topkwaliteit helm voor een betaalbare prijs. Sinds de oprichting van HJC helmen in 1971 produceren ze jaarlijks miljoenen helmen voor allerlei motorrijders. Van sportieve motorrijders voor mensen die wel eens een plezierritje maken. Het grote aanbod is een voordeel, maar er zijn er meer:

  • De helmen worden voor honderd procent in de fabriek van HJC geproduceerd.
  • De helmen zijn uiterst comfortabel. Dit komt omdat er maar liefst 50 ingenieurs zijn die zich dagelijks inzetten voor het merk HJC.
  • De helmen hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding.
  • HJC helmen hebben een hoge stabiliteit en optimale vering
  • Trillingen en windruis worden beperkt

Het enige nadeel van het merk HJC, is dat het merk niet alleen goedkope helmen verkoopt. De meeste helmen van het merk hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding, maar hier is zeker nog meer te halen. Toch kun je met een lager budget ook zeker een goede helm van het merk HJC aanschaffen.

> Profiteer van gratis verzending: Bestel nu een HJC helm!

Een Shark helm of een HJC helm kopen?

Door diverse helmen met elkaar te vergelijken, vind je vanzelf de helm die het beste bij jou past. Wij raden je aan om de helmen van de merken Shark en HJC met elkaar te vergelijken. Door je niet direct te binden aan een specifiek merk, vind je de helm die écht het beste bij jou past. Ben je het gewend een helm van het merk Shark te dragen of draag je juist altijd helmen van HJC? Dan kun je direct een nieuwe Shark helm of HJC motorhelm aanschaffen, maar het maken van een korte vergelijking is ook zeker niet verkeerd. Wellicht heb je hierna plotseling een nieuwe favoriet.

Ook een interessant artikel: Schuberth helm vs. Caberg helm: De voor- en nadelen!