Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Hoe kiezen tussen integraal, systeem of jet motorhelm?

Het kopen van de juiste motorhelm kan net zo belangrijk zijn als het kiezen van je motor. In eerste instantie geeft de motorhelm de nodige bescherming. Daarnaast straalt de juiste motorhelm ook meteen uit wat voor type motorrijder jij bent. Koop niet alleen een helm omdat je vindt dat hij er goed of stoer uitziet, maar sta ook eens stil bij jouw manier van rijden. Afhankelijk van al deze zaken kun je gaan nadenken over de keuze tussen een integraalhelm, een systeemhelm of een jet motorhelm.

verschil integraalhelm, systeemhelm, jethelm en motorhelm

Veiligheid versus comfort

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, de integraalhelm is en blijft de veiligste keuze. Omdat de helm zowel voorzien is van een vizier en een vast kinstuk biedt deze helm de beste bescherming aan het hoofd. Dankzij de bouw van deze helm laat hij heel weinig windgeruis door en sportievere modellen zijn uitgerust met een zonnevizier. De jet helm daarentegen biedt meer comfort dan de integraalhelm. Dit type helm heeft geen kinstuk en is niet standaard uitgerust met een vizier waardoor deze helm veel frisser is om te dragen op zomerse dagen. Deze helm is prima geschikt voor rustige ritten maar niet aan te raden voor het sportievere werk. Wie op zoek is naar het beste van twee werelden kan kiezen voor de systeemhelm. Met zijn opklapbaar kinstuk kan hij gedragen worden voor de eerder snellere ritten, maar ook tijdens het cruisen. Deze helmen worden veel gebruikt door instructeurs of ordediensten en zijn veelal voorzien van een zonnevizier, communicatiesystemen en antiaanslag van de binnenkant van het vizier voor winterse ritten.

> Op zoek naar een helm? Bekijk eens onze jethelmen

Elke motorrijder heeft zijn stijl

Naast veiligheid en comfort moet je als motorrijder ook kijken naar jouw stijl van rijden. Gebruik jij jouw motor voornamelijk voor het dagelijkse woon-werkverkeer? Dan hoef je geen sportief en aerodynamisch type helm te kiezen. Een vlotte systeemhelm of jet helm kan reeds ruim voldoende zijn voor jouw type ritten. Indien je er meer van houdt om op circuit te gaan rijden, lange snelle ritten maakt of zelfs aan sportieve wedstrijden wenst deel te nemen, dan is een integraalhelm een absolute must. Niet enkel omwille van de complete veiligheid, maar ook omdat dit soort motorhelmen zijn ontworpen om weinig weerstand te bieden, een goed zicht te hebben, ook bij een liggende positie op de motor en de nodige geluidsoverlast van de wind filtert. De keuze is volledig aan jou, met bovenstaande aandachtspunten in het achterhoofd kies je de ideale helm die bij jouw persoonlijkheid én je rijstijl past.

> Vandaag besteld, morgen in huis: De Shark helm!

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

Lees ook over het verschil tussen een schakelbrommer en een scooter.

Shark helmen Caberg helmen Held rugzakken Schuberth helmen Vinz helmen