Hoe kiezen tussen integraal, systeem of jet motorhelm?

Het kopen van de juiste motorhelm kan net zo belangrijk zijn als het kiezen van je motor. In eerste instantie geeft de motorhelm bescherming. Daarnaast straalt de juiste motorhelm ook meteen uit wat voor type motorrijder jij bent. Koop niet alleen een helm omdat je vindt dat hij er goed of stoer uitziet, maar sta ook eens stil bij jouw manier van rijden. Afhankelijk van al deze zaken kun je gaan nadenken over de keuze tussen een integraalhelm, een systeemhelm of een jet motorhelm.

Veiligheid versus comfort

De integraalhelm is een populaire type helm. Dankzij de bouw van deze helm laat het heel weinig windgeruis door en sportievere modellen zijn uitgerust met een zonnevizier. De jet helm daarentegen biedt meer comfort dan de integraalhelm. Dit type helm heeft geen kinstuk en is niet standaard uitgerust met een vizier waardoor deze helm veel frisser is om te dragen op zomerse dagen. Deze helm is geschikt voor rustige ritten maar niet aan te raden voor het sportievere werk. Wie op zoek is naar het beste van twee werelden kan kiezen voor de systeemhelm. Bij systeemhelmen is het kinstuk opklapbaar. Deze helmen worden veel gebruikt door instructeurs of ordediensten en zijn veelal voorzien van een zonnevizier, communicatiesystemen en antiaanslag van de binnenkant van het vizier voor winterse ritten.

Let op: een jethelm heeft een open kinstuk. Bij een integraalhelm is je gezicht wel volledig bedekt. Jethelmen worden vaker gebruikt door scooterrijders dan door motorrijders. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

> Op zoek naar een helm? Bekijk eens onze jethelmen

Elke motorrijder heeft zijn stijl

Naast veiligheid en comfort moet je als motorrijder ook kijken naar jouw stijl van rijden. Gebruik jij jouw motor voornamelijk voor het dagelijkse woon-werkverkeer? Dan hoef je geen sportief en aerodynamisch type helm te kiezen. Een vlotte systeemhelm kan reeds ruim voldoende zijn voor jouw type ritten. De keuze is volledig aan jou, met bovenstaande aandachtspunten in het achterhoofd kies je de ideale helm die bij jouw persoonlijkheid én je rijstijl past.

> Vandaag besteld, morgen in huis: De Shark helm!

Lees ook over het verschil tussen een schakelbrommer en een scooter.