Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

5 redenen waarom je nooit een tweedehands helm moet kopen

Het lijkt soms aantrekkelijk om in de zoektocht naar een helm een tweedehands helm te kopen. Bijvoorbeeld omdat de helm heel goedkoop wordt aangeboden of omdat het een model betreft waar je al een tijd naar op zoek bent en eindelijk hebt gevonden. Als je van plan bent om een tweedehands helm te kopen, dan zijn er meerdere redenen om daar toch van af te zien.

Een tweedehands helm kopen voor het rijden op een scooter, brommer of motor is nooit aan te raden. Ook al is de gebruikte helm nog zo fantastisch of zo goedkoop, het is beter om op zoek te gaan naar een nieuwe helm. In dat geval ben je in ieder geval verzekerd van een betere bescherming tijdens ongevallen en valpartijen.

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

 

> Profiteer van gratis verzending: Bekijk nu eens de Vespa helm!

Gebruikte helm

Een tweedehands helm is gebruikt en dat betekent dat niet duidelijk is of de helm nog voldoende veiligheid en bescherming biedt. Je weet immers niet of de helm bijvoorbeeld een keer is gevallen of hoe oud de helm al is. Het dragen van een helm op zowel een scooter, brommer en motor is niet alleen verplicht, maar biedt ook de nodige bescherming en veiligheid in het verkeer.

Als er sprake is van een ongeluk in het verkeer of er wordt een glijpartij gemaakt met de scooter, brommer of motor, dan is het helm die het hoofd beschermd. De helm moet op het moment van het ongeval echter nog wel de juiste bescherming bieden en dat kan niet standaard gezegd worden van een tweedehands helm.

Er zijn ook andere redenen te bedenken, waarom het rijden met een gebruikte helm niet verstandig is. Het materiaal kan namelijk de beschermende werking hebben verloren onder invloed van bijvoorbeeld UV-stralen. Verder is het nog zo dat iedereen die op een motor, scooter of brommer rijdt er rekening mee moet houden dat om de zoveel jaar een nieuwe helm aangeschaft moet worden. De kans is groot dat die periode bij het kopen van een tweedehands helm al aan de orde is geweest.

Dan is er nog een reden om een gebruikte helm niet te dragen en dat is dat de binnenvoering zich vormt naar de drager. Bij een tweedehands helm kan er dan sprake zijn van het niet goed aansluiten van de helm om het hoofd.

1. Beschadigd door ongeval
2. Beschadigd door val
3. Materiaal dat beschermende werking heeft verloren
4. Om de zoveel jaar een nieuwe helm aanschaffen
5. Binnenvoering vormt zich naar drager

Er zijn op basis van het bovenstaande meerdere goede redenen om in plaats van een gebruikte helm te kopen op zoek te gaan naar een nieuwe helm. Indien de prijs de reden is geweest om op zoek te gaan naar een gebruikte helm, dan is het bijvoorbeeld mogelijk om een nieuwe helm te kopen in een lage prijsklassen.

> Vandaag besteld = morgen in huis: de HJC helm!

Nieuwe helm kopen

Bij het kopen van een nieuwe helm met ECE 22.05 keurmerk  ben je in elk geval verzekerd van de veiligheid en bescherming. De goedgekeurde helmen zijn namelijk uitvoerig getest en worden kin de meest uiteenlopende modellen en prijsklassen aangeboden. Dat is dan ook een voordeel van het kopen van een nieuwe helm, want er is veel meer keuze.

Doordat er veel meer keuze is, kan er ook gerichter een aankoop worden gedaan. Zo kun je rekening houden met het type helm net als met het design en eventuele eigenschappen, waarover de scooterhelm of motorhelm moet beschikken. Er zijn veel verschillen tussen de helmsoorten. In het aanbod kan als eerste een onderscheid gemaakt worden tussen jethelmen, systeemhelmen, integraalhelmen en kinderhelmen.

• Jethelmen
• Systeemhelmen
• Integeraalhelmen
• Kinderhelmen

Als je online een helm gaat kopen, dan heb je het voordeel dat een groot aanbod in één keer te zien is. Het kopen van een helm in een winkel heeft weer als voordeel dat je de helm kunt passen. De juiste maat kun je echter ook bepalen door het meten van de hoofdomtrek en een matentabel. Bovendien is het online vergelijken gemakkelijker, want het de specifieke eigenschappen zijn direct na te gaan en ook de afbeeldingen spreken voor zich. Je wilt natuurlijk wel de beste systeemhelm voor jezelf. Maakt je helm geluid tijdens hoge snelheden? Lees de tips!

Het is in ieder geval af te raden om een gebruikte helm te kopen in verband met de veiligheid en bescherming. Op het gebied van nieuwe helmen zijn er genoeg mogelijkheden om de voor jou ideale keuze te maken.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Wist je dat fietshelmen ook erg populair zijn? Lees hier 8 tips voor veilig fietsen.

Shark helmen Caberg helmen Held rugzakken Schuberth helmen Vinz helmen