Vizier helm schoonmaken: handige & praktische tips

Vizier helm schoonmaken: handige & praktische tips
11 januari 2022
Vizier helm schoonmaken: handige & praktische tips

Na een flinke off-road motortocht is je vizier vies. Logisch. Maar wist je dat je helm ook met opspattend vuil te maken heeft tijdens ‘gewone’ motorritjes. Vuil belemmert. Zorg er daarom voor dat je je vizier regelmatig schoonmaakt voor een helder zicht op de weg. Wel zo veilig en bovendien, het rijdt stukken comfortabeler.

Vizier schoonmaken

Aandacht besteden aan het onderhoud van een helm en de verschillende onderdelen, zoals een vizier is niet alleen met het oog op veiligheid belangrijk. Wanneer je regelmatig onderhoud pleegt aan je helm zul je merken dat je de levensduur aanzienlijk verlengt. Neem daarom de volgende tips in acht, zodat je langer kunt genieten van je helm.

 • Zelfs bij hardnekkig vuil is water en een katoenen doek vaak voldoende om weer een helder vizier te krijgen
 • Bij een anticondensvizier wordt zelfs aangeraden enkel water te gebruiken, omdat schoonmaakmiddelen het materiaal kunnen aantasten
 • Heb je te maken met een pinlock vizier? Dan gebruik je bij voorkeur een droge doek en géén water
 • Mocht hardnekkig vuil niet te verwijderen zijn met enkel water. Maak dan wat tissues nat en laat deze minstens tien minuten op het vizier liggen, zodat het vuil kan weken
 • Gebruik een beetje afwasmiddel in combinatie met water wanneer ook bovenstaande tip niet werkt

Zoals je merkt zijn er verschillende manieren om het vizier van een helm schoon te maken. Toch werkt niet elke methode voor elke helm. Het is daarom raadzaam om altijd de handleiding van je helm te bewaren zodat je exact weet welke middelen je bij welke helm kunt gebruiken.

> Wil je een motorhelm kopen of zoek je helmen voor de snorfiets? Nu tot wel 40% korting!

Herken je dit scenario: 'Je bent aan het rijden op je scooter/motor en het begin in een keer hard te regenen en je vizier beslaat'. Bekend met dit veelvoorkomend probleem? Lees hier de tips: hoe kijk je door je vizier tijdens het regenen.

Onderhoud helm

Na een lange rit bij mooi weer zit niet alleen het vizier waarschijnlijk onder de insecten, maar ook de helm zelf. Het is aan te raden om het vuil dat daardoor ontstaat te verwijderen. . Doe dit bij voorkeur direct zodat het vuil niet de kans krijgt het materiaal van de buitenschaal aan te tasten

 • De buitenschaal onderhouden
  Zowel voor glanzende als voor doffe of lichtmatte helmen geldt dat je deze het beste kunt schoonmaken met een vochtige doek met water. Laat het vuil weer even weken wanneer het hardnekkiger blijkt dan je dacht. Om de helm zo lang mogelijk mooi te houden kun je een speciale polish gebruiken.
 • De binnenschaal onderhouden
  Voor helmvoeringen bestaan speciale reinigers die voor het schoonmaken van de voering aan de binnenkant van de motor- of scooterhelm kunnen worden gebruikt.

Bij Helmonline kun je niet alleen een helm kopen, maar ook diverse accessoires. Bekijk eens een scooter deken. Ideaal voor in de winter!