Scorpion EXO 510 Air Solid - Mat Zwart

Rating:
98 % of 100

Scorpion EXO 510 Air Solid - Mat Zwart

Rating:
98 % of 100
Verzending Gratis
Niet op voorraad
Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld = morgen gratis bezorgd!* i
Dit geldt enkel op werkdagen

Let op! De helm wordt geleverd met een helder vizier

De Scorpion EXO 510 Air Solid is een helm die bij velen in de smaak valt. Bij veel helmen bestaan de verschillende maten uit dezelfde buitenschaal. Hier wordt het opvulmateriaal aan de binnenkant van de helm anders samengesteld, zodat er een verschil in maten ontstaat. In tegenstelling tot de EXO 510 Air Solid. De Scorpion 510 Air Solid helm heeft dit namelijk niet. Hier heeft een kleine helmmaat ook daadwerkelijk een kleinere buitenschaal dan een grotere maat helm. Dit zorgt ervoor dat de helm bij vrijwel iedereen optimaal aansluit. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat een helm minder zwaar is voor een kleiner hoofd. Een kleinere helmschaal heeft namelijk een lager gewicht dan een grotere helmschaal.

EXO-510 Air Solid van Scorpion: Geschikt voor brildragers

Naast de verschillende helmschaalmaten, is de Scorpion EXO-510 integraalhelm ook geschikt voor brildragers. Lees door

De binnenvoering heeft namelijk ter hoogte van de oren een speciale uitsparing voor de brilpootjes. Hierdoor drukken de brilpootjes niet tegen je hoofd als je de helm op hebt. Dit voorkomt drukpunten op het hoofd, waardoor je geen hoofdpijn krijgt. De speciale uitsparing voor brilpootjes zorgt er daarnaast voor dat het ook mogelijk is om een zonnebril te dragen tijdens het rijden. Dit is voor veel motorrijders een bijzonder aangename bijkomstigheid. Het is overigens niet noodzakelijk om een zonnebril te dragen tijdens het rijden, want de EXO 510 Air Solid is ook voorzien van een geïntegreerd zonnevizier. Tot slot kan de binnenvoering worden uitgenomen en gewassen. Dit heeft als voordeel dat je altijd met een frisse en schone helm kunt rondrijden.

  • Speciale uitsparing voor brilpootjes
  • Geïntegreerd zonnevizier
  • Binnenvoering kan worden uitgenomen en gewassen

Is een integraalhelm geschikt voor een scooter?

De Scorpion EXO 510 Air Solid integraalhelm kan uitstekend worden gebruikt voor op een scooter. Een integraalhelm omvat, in tegenstelling tot een jethelm, het gehele gezicht. Dit komt omdat de buitenschaal van een integraalhelm het hele hoofd omvat. Daarnaast is een integraalhelm in de winter extra warm. Dit komt omdat een jethelm open is en een integraalhelm dicht. Hierdoor houd je meer warmte binnen de helm. Verder heb je het voordeel dat je een integraalhelm voor zowel een motor als scooter kunt gebruiken. Hierdoor wordt een helm zoals de EXO 510 van Scorpion multifunctioneel.

  • Bescherming voor het gehele gezicht
  • Extra warm in de winter
  • Te gebruiken voor scooter en motor; hierdoor multifunctioneel

Het uiterlijk van de Air Solid helm van Scorpion is simpelweg prachtig te noemen. De mat zwarte kleur geeft een stoere uitstraling en het logo van de helm valt erg op door de glimmende verschijning. Naast het mooie uiterlijk heeft deze Scorpion EXO 510 Air Solid ook tal van gebruiksvriendelijke opties. Zo beschikt deze stoere Scorpion helm namelijk over een geïntegreerd zonnevizier. Dit heeft als voordeel dat je tijdens het rijden het zonnevizier naar beneden kunt klappen en je niet eerst stil hoeft te staan om een zonnebril op te zetten. Daarnaast is het normale vizier van de helm transparant en anti-kras uitgevoerd met elip-tec technologie. Hierbij wordt standaard een pinlock vizier meegeleverd. Dit kan op het transparante vizier worden gemonteerd, waardoor je geen last meer zult hebben van condens op het vizier. Erg handig als je in de regen op de motor rijdt. Verder is deze EXO 510 Scorpion helm voorbereid op een communicatiesysteem.

Scorpion EXO 510 Air Solid Mat zwart als motorhelm

Deze Scorpion helm is zeer geschikt om gebruikt te worden als motorhelm. Dit komt door de ECE 22.05 goedkeuring. Het ECE 22.05 keurmerk betekent namelijk dat de helm gebruikt kan worden op alle Europese openbare wegen. Daarnaast is de buitenschaal van de EXO 510 helm gemaakt van polycarbonaat. De binnenkant van de Scorpion integraalhelm is erg zacht en voelt lekker aan op het hoofd. Deze binnenvoering is overigens uitneembaar en kan ook worden gewassen. Hierdoor heb je iedere motorrit weer een frisse helm tot je beschikking. De Scorpion EXO 510 Air Solid is gemaakt in 3 schaalmaten, waardoor de pasvorm perfect te noemen is. Ook voor brildragers zit de helm erg prettig, omdat de ruimte bij de oren groter is gemaakt, zodat de brilpoten niet worden belemmerd. Tot slot is de Air Solid Scorpion helm voorzien van een microbuckle sluiting. Dit heeft als voordeel dat de helm snel open en dicht gemaakt kan worden. Kortom een zeer complete helm voor een aantrekkelijke prijs!

Specificaties Scorpion EXO 510 Air Solid - Mat Zwart:

Polycarbonaat buitenschaal
3 schaalmaten
ECE 22.05 goedgekeurd
Anti-kras vizier
Geïntegreerd zonnevizier
Pinlock meegeleverd
Voorbereid voor een communicatiesysteem
Uitneem- en wasbare binnenvoering
Elip-tec vizier
Geschikt voor brildragers
Microbuckle sluiting

  • Pinlock meegeleverd
  • Geschikt voor brildragers
  • Voorbereid voor communicatiesysteem
  • Past niet in buddy
Specificaties
More Information
Merk Scorpion
Type helm Integraalhelm
Serie EXO 510 Air
Write Your Own Review
You're reviewing:Scorpion EXO 510 Air Solid - Mat Zwart
Your Rating