Scorpion EXO helmen: Gratis verzending!

ScorpionEXO (ook wel bekend als Scorpion) helmen zijn gedesigned door zeer toonaangevende ontwerpers met in totaal Lees door

Set Ascending Direction

44 producten in totaal

Page
Filter
per page
 1. Scorpion Exo-tech Solid - Zwart
  Scorpion Exo-tech Solid - Zwart
  Rating:
  90%
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs  299,90 Vanaf  269,90
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 2. Scorpion EXO-920 EVO Solid - Zwart
  Scorpion EXO-920 EVO Solid - Zwart
  Rating:
  100%
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs  159,90 Vanaf  129,90
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 3. Scorpion EXO 390 Solid - Wit
  Scorpion EXO 390 Solid - Wit
  Rating:
  95%
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs  99,90 Vanaf  89,90
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 4. Scorpion Exo-tech Solid Systeemhelm - Wit
  Scorpion Exo-tech Solid - Wit
  Rating:
  80%
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs  299,90 Vanaf  269,90
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Set Ascending Direction

44 producten in totaal

Page
Filter
per page
178+ jaar ervaring. Dit merk staat bekend om zijn innovatieve designs. De helmen worden ook gedragen door professionele motorcoureurs.

Scorpion maakt diverse helmen, zoals integraalhelmen, systeemhelmen, jethelmen en crosshelmen. Dit maakt dat het merk geschikt is voor ieder type rijder. Het merk valt op door het logo op de voorkant van de helm net boven het vizier.

Scorpion: missie & visie

De fabriek die de Scorpion EXO helmen maakt wordt ook wel 'The Big Nest' genoemd. Hier werken 600+ technici op een terrein van ruim 86.000 m2. In tegenstelling tot andere fabrikanten produceert Scorpion het merendeel van de onderdelen zelf.

De visie hier achter is dat Scorpion elke aanpassing, detail en kwaliteit zelf onder controle wil houden. Dit alles met doel om een zeer kwalitatieve helm op de markt te brengen. De Scorpion EXO helmen zijn gecertificeerd met het ECE keurmerk. Daarnaast beschikken sommige helmen over het SNELL keurmerk (goedkeuring voor Amerikaanse weg). Klik op een van de helmen om de specifieke informatie over deze keurmerken te lezen.

In totaal hebben de designers van Scorpion ruim 178 jaar ervaring. Dit resulteert in zeer sportieve helmen die voldoen aan alle wensen op het gebied van comfort.

> Bescherm je tweewieler met een motor beschermhoes of een hoes voor scooter!

Scorpion EXO modellen + type helm

De diverse Scorpion EXO helmen kunnen we onderverdelen qua type helmen.

Scorpion EXO integraalhelmen

Hieronder vind je een overzicht met alle Scorpion EXO integraalhelmen:

Scorpion EXO systeemhelmen

Hier vind je een overzicht met alle Scorpion EXO systeemhelmen:

Scorpion EXO jethelmen

Hier vind je een overzicht met alle Scorpion EXO systeemhelmen:

Ook geliefd onder professionele coureurs

De helmen van Scorpion worden ook gedragen door professionele coureurs. Ook professionele coureurs zijn dus tevreden over de kwaliteit van de Scorpion helmen.

Denk aan coureurs actief in:

 • MotoGP
 • MotoE
 • SBK
 • TT / Rally
 • Endurance
 • MX
 • Stunt

Scorpion helm kopen: dit zijn de aandachtspunten:

Als je een Scorpion helm wilt kopen, is het goed om te weten dat er meerdere typen helmen verkrijgbaar zijn. Zo bestaan er helmen met een buitenschaal van:

 • Kevlar (ook wel carbon of glasvezel)
 • Polycarbonaat

Kevlar vs polycarbonaat

Over het algemeen zijn helmen van polycarbonaat goedkoper dan helmen van kevlar. Hierdoor kan de prijs tussen helmen variëren. Een helm van Scorpion kan daarom geschikt zijn voor dagelijkse rijders, maar ook voor recreatieve rijders of sportieve rijders.

Kies een type helm

De helmen van Scorpion zijn verkrijgbaar in de type integraalhelmen, systeemhelmen of jethelmen. Een jethelm is een open helm die vaak wordt gebruikt door scooterrijders. Het prettige aan dit type helm is dat het open is, waardoor je de wind direct op je gezicht voelt. Vooral op warme zomerdagen is dit ideaal. Het nadeel van zo’n helm is dat het geen bescherming voor de kin biedt.

Een integraalhelm is daarentegen geheel gesloten en biedt bescherming voor het hele hoofd en gezicht. Dit type helm wordt veelal gebruikt door motorrijders. Het nadeel is dat een integraalhelm in de zomer erg warm kan zijn. In de winter is het juist erg prettig om een dichte warme helm te dragen (zeker als er kans is op regen).

Kies de juiste maat

Voor het bepalen van de juiste maat heb je alleen een meetlint nodig. Vervolgens meet je net boven de ogen de omtrek van je hoofd. Hier lees je meer over het bepalen van de juiste helmmaat

Scorpion EXO helmets: hoe verloopt de productie?

Het is een heel proces om een motorhelm, scooterhelm of brommerhelm te laten maken. Het is daarom tijdrovend om alle onderdelen van de helm zelf te produceren. Het komt daarom voor dat merken onderdelen van de helm inkopen bij andere partijen. Dit scheelt tijd, waardoor er meer helmen geproduceerd kunnen worden in kortere tijd. Bij het produceren van Scorpion helmen gebeurt dit niet! Het merk Scorpion helmets maakt helmen die bestaan uit onderdelen die allemaal geproduceerd zijn door Scorpion zelf. Hierdoor behoudt Scorpion zelf de controle over de productie, zodat op ieder detail gelet kan worden. Een helm van Scorpion is daarom volledig uit eigen fabriek.

Overige merken

Scorpion helm & onderhoud: zo maak je de binnenvoering schoon

Als je de binnenvoering van een Scorpion helm wil schoonmaken kan dit eenvoudig worden gedaan, omdat iedere helm Scorpion een uitneembare binnenvoering heeft. Eerst moeten de wangkussens worden verwijderd. Hierna kan de binnenvoering vanaf de achterkant richting de voorkant uit de helm worden getrokken. Als dit is gelukt kunnen de delen worden gewassen in een wasmachine of op de hand. Als je een wasmachine gebruikt, zorg er dan voor dat de onderdelen in een waszakje zitten, zodat er geen beschadigingen kunnen ontstaan op de helmonderdelen.

> Tot wel 40% korting: beenkleed scooter & Sharktooth Prime!

Extra informatie omtrent helmen:

Op de website maken we onderscheid tussen verschillende soorten helmen. Hieronder kan je meer lezen over de verschillen tussen deze specifieke typen: