Scorpion EXO 390 helm kopen: morgen bezorgd!

De Scorpion EXO 390 integraalhelmen zijn prachtige helmen die worden verkocht voor een scherpe prijs. Er Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
zijn verschillende uitvoeringen van de EXO 390 helmen. Je kunt ervoor kiezen om een uni-color helm te kiezen, maar je kunt ook kiezen voor een multi-color helm. Daarnaast zijn er ook verschillen in lak. Zo hebben sommige Scorpion 390 helmen een matte lak, maar andere helmen een glanslak. Hierdoor is er een zeer uitgebreide keuze in het assortiment van Scorpion EXO 390 integraalhelmen. Een gebruiksvriendelijke specificatie van de Scorpion helmen is dat het vizier eenvoudig verwisseld kan worden. Het vizier kan namelijk binnen 10 seconden worden verwisseld. Hierbij heb je geen gereedschap nodig, zoals een schroevendraaier. Daarnaast zijn de vizieren van de Scorpion EXO 390 helmen Pinlock voorbereid, zodat je gemakkelijk een Pinlock vizier tegen het vizier van de helm kunt monteren. Dit gaat een beslagen vizier tegen, zodat je altijd een optimaal zicht op de omgeving en het overige verkeer houdt.

> Tot wel 40% korting: motorhoes & scooterhoes!

Scorpion 390 helm kopen: Wat zijn de voordelen?

Zoals hiervoor benoemd hebben de Scorpion EXO 390 integraalhelmen het voordeel dat het vizier snel en zonder gereedschap verwisseld kan worden. Ook zijn de vizieren geschikt om een Pinlock vizier.

  • Snelle vizierwissel zonder gereedschap
  • Vizier is Pinlock voorbereid

Daarnaast beschikken de Scorpion EXO 390 helmen over nog meer voordelen. Een groot voordeel is dat de helmschaal wordt geproduceerd in twee helmschaalmaten. Dit betekent dat een kleine maat helm (XS t/m M) ook daadwerkelijk kleiner is dan een grote maat helm (L t/m XXL). De meeste helmen hebben maar één helmschaalmaat, waarbij de binnenkant van de helm kleiner wordt gemaakt om verschil in maten te creëren. De productie in twee helmschaalmaten heeft als voordeel dat de kleinere helmen lichter zijn dan vergelijkbare helmen in één helmschaalmaat. Verder beschikken de Scorpion EXO 390 helmen over een Kwikwick2 binnenvoering. Deze binnenvoering is zacht, koel en vochtregulerend. Door deze twee grote voordelen zit de EXO 390 helm van Scorpion heerlijk op het hoofd.

  • Helm geproduceerd in twee helmschaalmaten
  • Binnenvoering gemaakt van Kwikwick 2 materiaal
Bekijk hier de Scorpion Exo 390 modellen in ons assortiment:

Het vizier van de Scorpion EXO 390

Als motorrijder weet je als geen ander dat een goedwerkend vizier de veiligheid én het plezier bevordert. Goed nieuws: het vizier van de Scorpion EXO 390 helmen is anti-kras en anti-aanslag is voorbereid. Dit betekent dat het vizier optimaal beschermd is.

Net werd al kort verteld dat de Scorpion EXO 390 wel Pinlock voorbereid is, maar geen Pinlock vizier heeft. Maar wat is het voordeel nu eigenlijk van een Pinlock vizier? Een Pinlock vizier voorkomt vochtvorming. Condens in je lens is bij deze verleden tijd. Zorg er daarom voor dat je een Pinlock vizier aanschaft. Dit vizier zit tegen het reguliere vizier aan en zorgt als het ware voor een tussenruimte. De Pinlock lens heeft een siliconen rand, wat ervoor zorgt dat het vizier goed op temperatuur blijft en vocht buiten de Scorpion EXO 390 lens blijft.

Vliegjes op het vizier van je Scorpion EXO 390 helm

Het komt vaak voor dat het vizier van een helm vies wordt. Ook de Scorpion EXO 390 helm ontkomt hier natuurlijk niet aan. Dit is ook niet gek, want veel motorrijders rijden in de zomer op de motor. Dit is de tijd van het jaar dat er veel vliegjes en muggen rondvliegen. Deze insecten kunnen gemakkelijk tegen je helmvizier aankomen, waardoor het zicht slechter kan worden. Het is daarom belangrijk om de vliegjes zo snel mogelijk van je vizier af te halen na je motorrit, maar hoe kun je dit het beste doen? Bekijk de volgende stappen om de vizier van je Scorpion EXO 390 snel schoon te krijgen.

1. Pak een niet pluizende doek en doe de doek onder warm water.
2. Wring de doek iets uit, maar zorg ervoor dat je niet al het water uit de doek wringt.
3. Leg de warme doek op het vizier van de helm en laat het een paar minuten rusten.
4. Verwijder na een paar minuten de doek en veeg met dezelfde doek de insecten van het vizier.
5. Poets waar nodig iets steviger, zodat alle insecten van het vizier zijn verwijderd.
6. Droog het vizier met een droge niet pluizende doek of met keukenrol.

Op deze manier zullen de insecten zo snel mogelijk van het vizier verwijderd kunnen worden. Het voordeel van een schoon vizier is dat het zicht op de omgeving optimaal blijft. Daarnaast zorgt een schoon vizier ervoor dat regendruppels gemakkelijk van het vizier af kunnen lopen. Hierdoor blijven er zo min mogelijk druppels op het vizier, waardoor ook hierdoor het zicht optimaal blijft. Zo profiteer je optimaal van je Scorpion EXO 390 helm.

Populaire Scorpion helmen zijn ook: