• Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Shark Skwal 2 Switch Rider helmen: tot 40% korting

Een goede helm is zeer belangrijk voor een veilige rit op de motor, scooter of quad. In dat opzicht is de keuze voor een Shark Skwal 2 Switch Rider helm dan ook goed te begrijpen.

3 artikel(en)

3 artikel(en)

Zeker ook wanneer daarbij bedacht wordt dat er flinke korting gekregen kan worden bij het kopen van deze helm. Al is het natuurlijk vooral belangrijk om aandacht te besteden aan de mate van bescherming die de helm biedt en het comfort en gebruiksgemak waarmee dit gepaard gaat.

Skwal 2 Switch Rider helm van Shark: net iets beter

De helmen van Skwal 2 Switch Rider van Shark zijn in veel opzichten net iets beter. Dit komt doordat ze verder ontwikkeld zijn van de originele Shark helmen. Zo zijn ze bijvoorbeeld net iets sportiever en net iets meer aerodynamisch dan de voorgangers. Dit is een belangrijk kenmerk waar veel voordeel van genoten kan worden. Vooral wanneer de snelheden wat verder oplopen is net iets minder luchtweerstand natuurlijk fijn voor het comfort en het rijplezier. Daarnaast hebben deze helmen nog een aantal andere voordelen, zoals:

 • Een helm met buitenschaal van thermoplastic
 • Verwijderbare voering die wasbaar is
 • Geïntegreerd zonnevizier
 • Goedkeuring voor brommer, motor en scooter

> Kies zelf een aflevermoment en plek: De Shark Ridill en Shark Nano koopt u online!

Dat de helmen Shark Skwal 2 Switch Rider goedgekeurd zijn voor zowel brommers en scooters als motoren zegt direct iets over de manier waarop deze gebruikt kan worden. Het is dan immers zo dat er met gemak mee in de bebouwde kom gereden kan worden. Het is echter ook direct zo dat ermee de grote weg op gegaan kan worden en er hoge snelheden gehaald kunnen worden. Dit zijn belangrijke kenmerken van een goede helm. Het is immers niet voor elk model zo dat de maximale waardering bij de keuring gegeven wordt.

> De Shark Drak helm: Kortingen tot wel 40%!

Waar wordt een helm op gekeurd?

Wanneer een keuring wordt meegegeven zoals ECE 22.05, dan geeft dit misschien niet direct duidelijkheid waarop de helm dan allemaal gekeurd is. Wat zegt een dergelijk keurmerk nu eigenlijk? Het gaat dan om een aantal dingen. In de eerste plaats wordt gekeken naar de veiligheid van de helm. De helmen moeten dan ook verschillende tests doorstaan om er zeker van te zijn dat deze enige tijd mee kan gaan. Een helm moet toch wel een jaar of vijf van dienst kunnen zijn na aanschaf ervan.

> De Shark Skwal 2 helm of Shark D-Skwal online bestellen: Gratis verzending!

Het gaat dan om tests op het vlak van temperatuur, impact van een klap en het zicht dat door het vizier verkregen kan worden. Er wordt onder andere met de helm gegooid, maar het model wordt ook in een speciale oven gestopt waarin de temperatuur tot wel vijftig graden Celsius wordt opgestookt. Aan de hand daarvan kan worden bepaald in welke mate deze voldoet aan de richtlijnen. Daarmee wordt het niveau van de keuring bepaald.

> Shark helm kopen: Vandaag besteld = morgen thuisbezorgd: Bekijk ook de Shark Skwal 2 Switch Rider 2!

Shark helmen Caberg helmen HJC helmen Schuberth helmen Vinz helmen