Caberg Jet Riviera: Profiteer van kortingen tot wel 40%!

Ben je op zoek naar een mooie en aantrekkelijke helm? Dan zijn de Jet Riviera helmen Lees door

Van laag naar hoog sorteren

1 product

Filteren

1 product

Filteren
van Caberg een uitstekende keuze! De Caberg helmen beschikken over mooie specificaties, zoals een helder anti-kras vizier, maar ook een geïntegreerd zonnevizier. Deze vizieren zorgen er beide voor dat er geen vliegen, regen, of andere vervelende dingen in je ogen komen tijdens het rijden. Het design van de jethelm Riviera is sportief en ziet er prachtig uit. Natuurlijk gaat het bij een helm om de veiligheid en of een helm lekker zit, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Bij deze helm ben je op alle punten aan het juiste adres!

Caberg Riviera Jethelm: Wat is eigenlijk een jethelm?

De Caberg Riviera Jethelm wordt vaak gebruikt door scooterrijders en recreatieve motorrijders die niet vaak over de snelweg rijden. De helm is namelijk een sportief ogende jethelm. Maar wat is een jethelm eigenlijk? Het grootste kenmerk van een jethelm is dat het gezicht volledig vrijgelaten is. Dit geeft een optimaal gevoel van vrijheid en wordt door veel mensen als zeer positief ervaren. Natuurlijk bestaan er wel verschillende soorten jethelmen. Zo bestaan er jethelmen met een vizier, maar ook zonder vizier. Ook heeft de ene jethelm een zonnevizier als optie en de ander niet. Bekijk daarom altijd voor aankoop goed wat de specificaties zijn bij de helm.

  • Verschillende soorten jethelmen
  • Met vizier of zonder vizier
  • Met zonnevizier of zonder zonnevizier

Een ander verschil bij jethelmen, is dat sommige helmen voorzien zijn van een mondkap. Deze kap is eenvoudig te verwijderen. Het mondkapje dient als accessoire en heeft geen veiligheidsfunctie. Het enige voordeel van een mondkap is dat het op koude dagen iets meer warmte geeft aan het gezicht. Daarnaast kunnen de buitenschalen van jethelmen ook verschillend zijn van materiaal. Zo heb je bijvoorbeeld helmen van polycarbonaat en glasvezel. Door de hoeveelheid verschillende jethelmen zijn in de loop der jaren ook veel andere benamingen aan de helmen gegeven. Zo wordt een jethelm vaak ook een potje, fashionhelm, open helm of pilotenhelm genoemd.

  • Met mondkap of zonder mondkap
  • Verschillende materialen voor buitenschaal
  • Verschillende benamingen voor een jethelm

Hoe voorkom je een beslagen vizier?

De meeste motorrijders of scooterrijders hebben het wel eens meegemaakt; een beslagen vizier. Dit is heel vervelend en daarnaast ook erg gevaarlijk. Het zicht op de omgeving wordt namelijk enorm verminderd. Toch zijn er manieren om een beslagen vizier tegen te gaan. De beste manier om een beslagen vizier tegen te gaan is door middel van een Pinlock vizier. Dit Pinlock vizier monteer je tegen het vizier van je helm, waardoor er een effect ontstaat van dubbel glas. Je helm moet hiervoor wel Pinlock voorbereid zijn. Is dit niet het geval, dan kan een Pinlock vizier niet worden gebruikt! Daarnaast bestaan er speciale anti-condens vizieren. Deze vizieren zijn behandeld zodat er een veel kleinere kans op een beslagen vizier ontstaat. Heeft jouw helm de hiervoor genoemde opties beide niet, dan is er nog een alternatief om een beslagen vizier tegen te gaan. Doe een druppeltje Dreft op het vizier en wrijf het uit met een doek.
Let op! Als je een behandeld vizier hebt zoals een anti-condens vizier, dan moet je nooit een druppeltje Dreft op het vizier uitwrijven. Dit kan de anti-condens werking namelijk tegengaan, waardoor het averechts werkt!

  • Speciaal Pinlock vizier (het vizier van de helm moet hier wel Pinlock voorbereid voor zijn)
  • Speciaal behandelde anti-condens vizieren
  • Wrijf een druppeltje Dreft uit op het vizier (doe dit nooit bij een behandeld vizier!)

Bekijk ook onze andere populaire Caberg modellen: