HJC CL-Y Kinderhelm kopen: Gratis verzending op gehele assortiment

De CL-Y van HJC is een ideale helm voor kinderen. Kinderen kunnen met behulp van deze Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
helm achterop de motor of achterop de scooter rijden. De helm van HJC is gemaakt van polycarbonaat en mede hierdoor beschikt de HJC kinderhelm over het ECE 22.05 keurmerk. Dit keurmerk staat voor helmen die zijn goedgekeurd om te worden gedragen op alle Europese openbare wegen. Hierdoor kun je zelfs in het buitenland met je kind op de motor. Ideaal als je de motor meeneemt op vakantie, of als je een motor/scooter huurt op de vakantiebestemming.

CL-Y Kinderhelm van HJC: Tips voor het aanschaffen van een kinderhelm

Als je een motorhelm voor een kind wil kopen, dan moet je met veel dingen rekening houden. Allereerst moet je bedenken welk type helm geschikt is voor je kind. Dit kan een jethelm zijn, maar bijvoorbeeld ook een integraalhelm. Je kunt ook aan je kind vragen welke helm hij of zij graag zou willen hebben en op basis daarvan samen een keuze maken. Als jouw kind inspraak heeft op de keuze van de helm, dan draagt hij of zij deze helm liever dan dat jijzelf een keuze maakt voor je kind. Toch zijn er grotere dingen waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een kinderhelm. Hieronder de 3 belangrijkste punten:

  • 1. Zorg voor de juist helmmaat
  • 2. Kleurencombinatie
  • 3. Let op het juiste keurmerk

1. Allereerst is het zeer belangrijk om de juiste maat helm te zoeken voor je kind. Meet met een meetlint 2,5 centimeter boven de wenkbrauwen de omtrek van het hoofd. Lees het aantal centimeters af en maak op basis daarvan een keuze voor de maat. Een helm moet niet te strak zitten, maar ook zeker niet te los. Een kind kan plotseling een flinke groeispurt maken, dus meet regelmatig de hoofdomtrek opnieuw op. Hierdoor weet je zeker dat de helm de juiste maat heeft.

2. Daarnaast is de kleurencombinatie voor een kind vaak van groot belang. Als een kind de helm mooi vindt, dan draagt hij of zij de helm erg graag. De CL-Y kinderhelmen van HJC zijn voorzien van een systeem dat je snel het vizier laat wisselen. Hierdoor kan gekozen worden voor vizieren in verschillende kleuren, waardoor het uiterlijk van de helm zal veranderen. Dit zorgt ervoor dat je kunt blijven spelen met verschillende kleuren op de helm.

3. Tot slot is het essentieel dat een kinderhelm het juiste keurmerk heeft. Motorhelmen en scooterhelmen moeten het ECE 22.05 keurmerk hebben voordat deze zijn toegestaan op de openbare weg. Bekijk daarom altijd goed of een kinderhelm van dit keurmerk is voorzien. Heeft een kinderhelm dit keurmerk niet, gebruik deze dan niet voor op de motor of scooter!

Bekijk ook eens deze modellen: