Tips om je haar leuk te laten zitten terwijl je een helm draagt

Tips om je haar leuk te laten zitten terwijl je een helm draagt
29 december 2021
Tips om je haar leuk te laten zitten terwijl je een helm draagt

Een fikse motortocht, een ritje naar de supermarkt of een hobbelig tochtje over boeren landweggetjes. Hoe lang je ook op je gemotoriseerde tweewieler zit, een coupe helm is het resultaat. Hoe ga je dit tegen en wat kun je eraan doen? Neem onderstaande tips ter harte om je hoofd én coupe te beschermen.

Je haar weer snel in model met de volgende tips

Of je nu een integraalhelm, een systeemhelm of een jethelm draagt, één ding hebben alle helmen gemeen. Ze zorgen voor bescherming tijdens een val, maar daarbij zorgen ze ook voor een platte coupe. Je haar in model brengen vóór je een helm op zet heeft weinig zin. We weten immers allemaal hoe het resultaat eruitziet na slechts een korte rit. Met de volgende tips heb je je haar na het dragen van een helm weer snel in model:

  • Borstel je haar na het afzetten van de helm
  • Doe verzorgingsproducten in je haar wanneer je de helm af hebt gedaan
  • Draag bij lang haar een vlecht

Tips voor lang haar en een helm

Met een plat kapsel is elke kort- en langharige motorrijder bekend. Maar klitten en knopen na een ritje op een scooter zijn enkel voorbehouden aan degene met weelderige lokken. Om te voorkomen dat je haren niet meer doorkambaar zijn na het afzetten van de helm, is het verstandig deze vóór de rit in te vlechten. Een andere optie om de manen in bedwang te houden is:

  • Een bandana onder de helm dragen
  • Uitstekende haren onder de kleding te verstoppen
  • Een haarnetje dragen

Lees ook de tips voor het opzetten van een helm.

Zonder helm op de scooter...

Wie nog geen scooter heeft, maar nu al nadenkt over de invloed van het dragen van een helm op je kapsel kan overwegen om de keuze te maken voor een scooter, waarbij het niet nodig is om een scooterhelm te dragen. Tot 1 januari 2023. het mogelijk om bij een scooter dat snelheden kan halen tot 25 kilometer per uur zonder helm te rijden.

Zonder scooterhelm op de scooter rijden zorgt ook voor het nodige effect op het kapsel. Na een ritjes zul je een ietwat verwaaid kapsel hebben. Zorg van tevoren dat je bij lang haar je haar invlecht of neem op de plaats van bestemming even de tijd om het haar weer in model te brengen.

Ook interessant:

Powered by Amasty Magento 2 Blog Extension