Hoe kan ik een helm het beste opzetten?

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

De beste manier om een helm op te zetten, is door de sluiting onder de kin vast te maken en te zorgen dat de helm niet te krap of te groot is. Het spreekt voor zich dat het niet veilig is om met een helm half op het hoofd te rijden, omdat er bijvoorbeeld toch maar een klein stukje gereden wordt. De helm dient volledig over het hoofd geplaatst te worden en vervolgens vastgezet te worden met de sluiting onder de kin. Als een helm te los zit, dan betekent dat er sprake is van een onjuiste maat is.

Tips helm opzetten

In de eerste plaats is het belangrijk dat de helm de goede maat heeft voor het hoofd. De helm kan met beide handen worden vastgepakt en boven het hoofd worden gehouden om de helm vervolgens naar beneden over het hoofd en gezicht te brengen. De helm moet niet te ver naar voren of naar achteren zitten en de sluiting moet strak worden aangetrokken. Bij het dragen van een bril is het afhankelijk van het helmtype of het gemakkelijk is of niet. Bij een jethelm is het bijvoorbeeld gemakkelijker om met een bril de helm op te zetten dan in vergelijking met het opzetten van een integraalhelm.

> De Shark Evoline 3: Vandaag besteld = morgen in huis!

Lees hier hoe je je helm in een andere kleur kan spuiten. Wil je een helm kopen? Bestel vóór 23.59 uur = volgende dag in huis!