Helm overspuiten in een andere kleur

21 juli 2021
Helm overspuiten in een andere kleur

De helm is een opvallend onderdeel van de motoruitrusting. De functie van een helm is het hoofd van de gebruiker beschermen.Maar naast het praktische doel van een helm, is er ook een esthetische. Veel gebruikers willen een helm met een fraai design en dito kleur. Wanneer je huidige helm nog goed en je een andere kleur wil, kan je de helm overspuiten in een andere kleur. Dit doe je in een aantal stappen.

scooterhelm motorhelm overspuiten

Sneller gespot worden door medeweggebruikers kan wel eens de reden zijn dat je je helm liever in een andere kleur ziet. Een gele helm kan bijdragen aan veiliger gevoel op de weg. Maar ook een verandering in persoonlijke smaak kan een reden zijn voor een transformatie van je helm.

> Ook een camera bevestigen aan een helm? Lees hier hoe!

De beste manier om een helm een andere kleur te geven

Door een nieuwe kleur en wellicht een airbrushtechniek op je helm los te laten kun je je helm omtoveren tot een uniek exemplaar. Wil je je helm verven? Zorg dan dat je je op voorhand in het materiaal van je helm verdiept. Helmen van glasvezel mogen enkel gelakt worden met watergedragen verf. Gebruik je een lak waar thinner inzit, dan kan dit van negatieve invloed zijn op de helmschaal. Er kunnen haarscheurtjes ontstaan waardoor veiligheid niet meer gewaarborgd kan worden.

Hieronder een stappenplan:

  1. Je kiest je verf. Kies wel de juiste verf want niet alle verf kan zomaar op een helm. Dit is afhankelijk van onder andere de huidige lak en het materiaal van de helm.
  2. Je demonteert de helm. Haal je vizier los en beplak ieder onderdeel dat niet geverfd moet worden met afplaktape. Denk hierbij ook aan de rubberen onderdelen. De rubberen onderdelen beschadigen namelijk als je ze met verf bespuit.
  3. Schuur je helm. Het is belangrijk je helm goed schoon en vetvrij te maken, de verf hecht dan beter.
  4. Dek de openingen en de binnenkant in je helm goed af. Je wilt namelijk niet de binnenkant verven. Voor het afdekken gebruik je schilderstape.
  5. Als de helm eenmaal gedemonteerd en klaargemaakt is voor het verven, kan er geverfd worden.
  6. Na enkele uren droogtijd kun je een volgende laag aanbrengen, de biezen verven of initialen aanbrengen

Zodra de helm droog is, kan er vernis worden aangebracht. De vernis zorgt ervoor dat de gebruikte verf minder last heeft van het weer, licht, vocht en schimmels. Aan het eind van het proces kan de gehele helm weer gemonteerd worden.

Bekijk ook eens deze helmen:

Powered by Amasty Magento 2 Blog Extension