Past een systeemhelm in de buddy seat van de scooter?

Past een systeemhelm in de buddy seat van de scooter?
21 januari 2022
Past een systeemhelm in de buddy seat van de scooter?

Na een plezierig ritje, parkeer je de scooter en zet je deze op slot. De helm haal je van je hoofd en zal je continu bij je moeten dragen. De helm past nu eenmaal niet in de buddyseat. Vermijd dat je continu met je helm in je handen moet lopen en ga op zoek naar een andere helm die wél past of installeer een topkoffer om je helm in op te kunnen bergen.

De ene scooter biedt net even wat meer ruimte in de buddy dan de andere scooter en de ene systeemhelm is net even kleiner of anders gevormd dan de andere. Wanneer je je systeemhelm met kracht in de buddy moet drukken, dan past de helm niet. Probeer het zadel niet met alle macht dicht te drukken wanneer je merkt dat je tegen wordt gewerkt. Ga in plaatst daarvan op zoek naar een oplossing.

Helm opbergen

Het is prettig wanneer een systeemhelm in de buddyseat van de scooter kan worden opgeborgen. Let daarom al bij aankoop van een scooter op de volgende punten:

  • Let op beschikbare ruimte bij aankoop scooter: neem je systeemhelm mee bij de aankoop van een scooter. Zo kun je testen of de ruimte in de buddyseat afdoende is.
  • Bekijk het aanbod systeemhelmen die in buddy seats passen
  • Kies voor een alternatief om je helm in op te bergen: denk aan een topkoffer

> Een helm kopen voor de motor? Bekijk ons ruime aanbod, kies je favoriet en profiteer van gratis verzending!

Alternatief voor buddyseat: topkoffer voor extra ruimte

Een topkoffer biedt de gelegenheid om extra ruimte te creëren achter op de scooter. Deze koffer past – wanneer de scooter is voorzien van een rekje achterop – op elke scooter. De helm kan er dan in worden opgeborgen, maar er is doorgaans ook ruimte genoeg om bijvoorbeeld een regenpak of andere kleding op te bergen. Een bijkomend voordeel is dat de topkoffer op slot kan worden gezet, zodat de systeemhelm tegen diefstal is beschermd.

Topkoffers zijn in verschillende formaten verkrijgbaar, zodat er ruimte kan worden gecreëerd voor het opbergen van een enkele helm of zelfs twee systeemhelmen

Indien de geboden oplossing voor het creëren van extra ruimte op de scooter voor het opbergen van een systeemhelm niet de voorkeur heeft, kan ook de keuze worden gemaakt voor een bagagetas.

Wil je meer informatie over de verschillende systeemhelmen? Lees hier onze tips voor de aanschaf van een systeemhelm.