Mijn vizier is beschadigd: hoe vervang ik het vizier?

Mijn vizier is beschadigd: hoe vervang ik het vizier?
2 maart 2022
Mijn vizier is beschadigd: hoe vervang ik het vizier?

Kleine krasjes in het (binnen) vizier van de helm kunnen het zicht op de weg vertroebelen. Vaak is dit op te lossen door het vizier te polijsten met polish in combinatie met poetskatoen. Soms zijn de krassen zo diep dat er niet meer tegenaan valt te polijsten. Dan is het vizier aan vervanging toe.

Een kapot vizier is een onveilig vizier. Vaak zal er daarom gekeken worden naar een nieuw vizier die het oude vizier kan vervangen, zodat je weer veilig de weg op kan.

Kapot vizier vervangen

Een vizier dat kapot is, dient uiteraard vervangen te worden, want anders kan er niet meer optimaal gebruik van de helm worden gemaakt. Er zijn verschillende manieren om het helmvizier te demonteren. Bij het ene type helm kunnen de zijkanten bijvoorbeeld naar achteren worden gedraaid, waardoor de schroefjes zichtbaar worden. Bij een ander type helm kan het vizier ook naar achteren worden geschoven, zodat je het schuifmechanisme kan bedienen om het vizier te verwijderen.

Is je vizier van je speed-pedelec-helm niet kapot maar wil je je vizier schoonmaken? Lees de tips.

Keuze bij vervangen vizier

Als je toe bent aan het vervangen van het vizier van je motor- of scooterhelm, dan kun je op verschillende zaken letten. Denk aan:

  • De wens voor een anti-condens vizier of een enkele een losse pinlock lens
    Eén van de vervelendste dingen tijdens het rijden, is het beslaan van je vizier. Schaf je een helm met een pinlock vizier aan dan is dit verleden tijd. Dit flexibele viziertje plaats je aan de binnenkant van je vizier, zodat je zicht met “dubbelglas” creëert. Veel helmen zijn al uitgerust met anti-condens vizier, maar je kan dit systeem ook los bestellen.
  • De wens voor een zonnevizier
    Op het gebied van helmvizieren zijn er veel verschillende opties beschikbaar en kan er een keuze worden gemaakt uit uiteenlopende soorten en maten. Zo is het mogelijk om het aanbod met getinte vizieren te bekijken. Dit zijn vizieren die wat donkerder zijn en de mogelijkheid hebben om zonnestralen af te weren. Het heeft echter niet eenzelfde werking als een zonnebril, maar maakt het rijden op de motor of scooter in ieder geval bij zonnig weer een stuk aangenamer. Rijd je tijdens donkere weersomstandigheden, dan belemmer je je gezichtsveld wanneer je met donker vizier rijdt. Bij slecht weer, schemering of wanneer je rijdt in de nacht, zul je je getinte vizier moeten vervangen. Vaak genoeg is een getint vizier juist een aanwinst. Wanneer je te maken hebt met een laaghangende zon bijvoorbeeld, of bij fel licht tijdens de zomermaanden.

Draag je een bril tijdens het rijden? Lees hier de tips voor een bril op de motor onder de helm. Zoek je een nieuwe helm? Bekijk dan ook de kwalitatieve maar ook goedkope helmen van Helmonline.nl.