Jethelm + bluetooth communicatie: tips tegen windruis

10 mei 2021
Jethelm + bluetooth communicatie: tips tegen windruis

Ga je vaak de weg op met je met je motor? Dan wil je soms wel eens iets anders horen dan windruis of verkeersgeluiden. Dit kun je doen door het dragen van oordoppen. Maar ook door het dragen van een bluetooth communicatiesysteem. Zo kun je de hardste verkeersgeluiden wegfilteren, muziek luisteren, het navigatiesysteem volgen én communiceren met medeweggebruikers. Welke combinatie van jethelm en communicatiesysteem is geschikt voor jou? En hoe kom je hierachter. Met de volgende tips weet je waar je op kunt letten.

Een jethelm is een open helm zonder kinstuk en kan met of zonder vizier worden aangeschaft. Aangezien je bij een jethelm meer last zult hebben van wind tijdens een ritje, zul je bij de aanschaf van een bluetooth communicatiesysteem rekening moeten houden met windruis. Bij voorkeur overstemt het windgeruis het geluid van je bluetooth communicatiesysteem niet.

Windruis elimineren

Een jethelm is wat minder stil in vergelijking met bijvoorbeeld een systeemhelm, maar kan in combinatie met een standaard bluetooth set tot een snelheid van ongeveer 100 kilometer per uur worden gebruikt. Het hangt uiteraard wel van de kwaliteit van de jethelm en van de bluetooth set af in hoeverre er hinder wordt ondervonden van windruis. Er zijn jethelmen van een uitstekende kwaliteit met een bluetooth set die windruis zoveel mogelijk beperken.

Kijk je naar bluetooth communicatiesystemen met ruisonderdrukking, dan wordt windruis zoveel mogelijk geëlimineerd. Een andere manier om windruis te elimineren is de aanschaf van een jethelm die het hoofd perfect omsluit. Bij een te grote helm zal er meer windruis ontstaan.

Jethelm en bluetooth systemen

Er zijn op het gebied van bluetooth communicatiesystemen voor motoren diverse opties beschikbaar:

  • Merken die systemen produceren die in de helm geïntegreerd kunnen worden
  • Universele bluetooth communicatiesets die geschikt zijn voor iedere jethelm

De communicatieset wegwerken in de helm

Doorgaans bestaat het draadloze communicatiesysteem uit onderdelen als speakers, microfoon en een basisunit. Belangrijk is dat deze onderdelen daadwerkelijk in de binnenvoering van je jethelm passen. Veel helmen zijn voorzien van uitsparingen waardoor je de speakertjes moeiteloos in de helm kunt plaatsen.

Merk je dat er weinig ruimte is voor de speakers? Dan kun je zelf ruimte creëren door de wangstukken voor een moment uit te nemen, zodat je de bedrading onder het binnenwerk weg kunt werken. Zonder uitneembare wangstukken kun je een kleine opening maken in het schuimmateriaal. Hier vind je alle bluetooth helmen.

Powered by Amasty Magento 2 Blog Extension