Scorpion EXO 920 Shuttle: Snelle levering binnen 24 uur

Systeemhelmen zijn erg populair onder meerdere type motorrijders. Zo rijden er mensen met een systeemhelm op Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
een chopper, tourmotor en racemotor. Ook worden systeemhelmen vaak gebruikt door hulpdiensten. Denk hierbij aan motorrijders van de politie of ambulance. Het type helm trekt een grote groep mensen aan. Dit komt omdat het kinstuk geopend en gesloten kan worden. Vandaar dat de Scorpion EXO-920 Shuttle ook zeer populair is onder motorrijders. Deze systeemhelm van Scorpion EXO is sportief gevormd. Daarnaast is de helm samengesteld in subtiele kleuren die goed bij elkaar passen. Door de accenten op de EXO 920 systeemhelm wordt de gestroomlijnde vorm extra benadrukt. Iedereen zou wel gezien willen worden met deze helm!

Scorpion EXO-920 Shuttle: Tips voor het aanschaffen van een systeemhelm

Als je voor het eerst een systeemhelm koop is het belangrijk om met verschillende aspecten rekening te houden. Als je zuinig met je Scorpion 920 helm omgaat, kun je er namelijk voor langere tijd mee doen. Het is daarom belangrijk dat je het niet vervelend moet vinden om de helm op te zetten. Bij het aanschaffen van een systeemhelm kun je met de volgende punten rekening houden:

  1. Kies de juiste helmmaat.
    Het is belangrijk om de juiste maat helm uit te kiezen. Een te kleine helm kan namelijk voor ongemak zorgen, zoals hoofdpijn. Een te grote helm kan zit te lost waardoor deze voor het gezicht kan zakken. Ook kan een te grote helm op hoge snelheid naar achteren worden getrokken door de wind.
  2. Kies de juiste kleur.
    Je kiest een helm als het goed is uit voor een langere periode. Kies daarom een helm die je mooi vindt, waardoor je de helm graag opzet. Als je de helm niet mooi vindt, bestaat de kans dat je op korte termijn een nieuwe helm wil kopen. Dit brengt extra kosten met zich mee. Je kunt daarom beter in één keer de juiste helm kopen.
  3. Kies de juiste specificaties.
    Er bestaan veel verschillende systeemhelmen. Dit betekent ook dat iedere helm over andere specificaties beschikt. Bekijk voordat je een helm aanschaft altijd goed welke specificaties jij noodzakelijk vindt op een helm. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van een zonnevizier, ventilatiesysteem, Pinlock systeem, type kinbandsluiting of materiaal van de buitenschaal.

Een systeemhelm gaat over het algemeen meerdere jaren mee. Hierbij dien je de helm wel met zorg te gebruiken. Als je helm bijvoorbeeld is gevallen kan er zowel zichtbare als onzichtbare schade ontstaan in de helmschaal. Hierdoor kan de beschermende werking van de helm niet meer worden gegarandeerd. Wees daarom altijd zuinig op je helm.

Bekijk ook eens onze andere Scorpion helmen: