Jethelm + zonnevizier: vóór 23.59 uur besteld = morgen in huis!

Veel motor- en scooterrijders rijden in de zomer op hun tweewieler. Een laaghangende zon kan het Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

zicht verminderen op de omgeving en het overige verkeer. Gelukkig bestaan er jethelmen met een geïntegreerd zonnevizier. Bij het gebruiken van een zonnevizier kan immers zonder enige moeite tegen de zon ingekeken worden en toch veilig op de scooter worden voortbewogen. Terwijl de helm ook nog eens zeer trendy is. Wie op de scooter stapt, doet dat om één van twee redenen. De eerste is praktisch van aard. Je moet ergens naartoe en op de scooter kan dit het snelst worden gedaan. De tweede is meer van recreatieve aard. Je gaat een stukje rijden. Dit gebeurt vooral in de zomermaanden.

De jethelm met zonnevizier is het type dat tegenwoordig zeer populair is. De helmen die de retrolook hebben vallen hier bijvoorbeeld onder. Dit zijn modellen met een open onderzijde. Dit neemt niet weg dat ze gewoon aan alle veiligheidseisen moeten voldoen. Bijvoorbeeld waar het gaat om zonwering.

Zonnevizier op jethelmen: welke verdere kenmerken?

Een zonnevizier op jethelmen is natuurlijk een belangrijk kenmerk. Daarom is het een goed idee om dit voor een belangrijk deel te laten meewegen in de keuze voor een jethelm. Daarnaast is het echter ook belangrijk om een aantal andere zaken goed na te kijken voordat tot aanschaf wordt overgegaan. Denk hierbij aan kenmerken van het vizier, maar ook aan andere zaken. Om hier een wat duidelijker beeld van te geven zijn bijvoorbeeld deze kenmerken van belang:

  • Een vizier dat niet krast
  • Een voering die te wassen is
  • Een vizier dat uitneembaar of verstelbaar is
  • Een sterke maar comfortabele sluiting rond de kin
  • Oorpads die uitneembaar zijn

De reden waarom het vizier, de gehoorbescherming en ook de voering en de pasvorm belangrijk zijn om mee te wegen laat zich raden. Het zijn allemaal zaken die met de veiligheid en het comfort te maken hebben. Wie een helm kiest die weliswaar het keurmerk bezit, maar die verder niet goed passend is, loopt nog altijd een flink risico. Dit kan voorkomen worden door er veel aandacht aan te besteden.

> Jethelm mat zwart: Bepaal zelf een aflevermoment en plek!

De jethelm met vizier goed schoonmaken

Het onderhouden van een jethelm met vizier is van groot belang. Zo behoudt de helm immers zijn goede kwaliteit en is de helm dus veilig te gebruiken. Om dit voor elkaar te krijgen is het goed om de helm regelmatig even op te poetsen. Door warm water en een katoenen doek te gebruiken kan al het vuil gemakkelijk van de helm worden geboend zonder dat daarbij krassen worden gemaakt. Zo wordt de helm niet alleen schoon, maar blijft de helm ook mooi. Dit geldt ook voor het vizier. Mocht er wat extra aandacht nodig zijn, dan is er ook speciale wax verkrijgbaar om de jethelm met vizier mee te bewerken. Dit kan helpen.

> Bekijk ook onze jethelmen zonder vizier: vandaag besteld, morgen in huis!