Zo luister je onbezorgd muziek tijdens het rijden!

Zo luister je onbezorgd muziek tijdens het rijden!
7 januari 2022
Zo luister je onbezorgd muziek tijdens het rijden!

Ongestoord muziek luisteren tijdens een lange motorrit een utopie? Nee hoor. Met de juiste middelen kun je de stilte onder de helm vullen met fijne gitaarsolo’s en knappe hits. Muziek dat je eigen gedachten overstemt zal de aanblik van het mooie landschap waar je doorheen rijdt versterken. Het enige wat je nodig hebt is een ingebouwde speler, headset, of (in-ear) oordopjes

Je mag geen elektronische apparaten zoals mobiele telefoons of muziekspelers vasthouden tijdens het rijden op een bromfiets. Gelukkig kun je deze wel plaatsen in een houder op het stuur. Zo heb je toch de mogelijkheid om zowel de navigatie op te volgen en je muziek aan te passen. Veel rijders vinden het namelijk fijn om tijdens het rijden wat te hebben om naar te luisteren, zeker tijdens lange afstanden.

Bluetooth set in de helm

In een stad is enige voorzichtigheid geboden. Met hordes fietsende scholieren, langsdenderende trams en auto’s en toeristen die zowel de weg niet kennen als onze verkeersregels zul je af en toe op de pauzeknop moeten drukken of het volume omlaag moeten zetten. Er bestaan bluetooth sets voor je helm die je kunt verbinden met je telefoon IPod of MP3 die zich qua geluidsniveau aanpassen aan de snelheid waarmee je rijdt. Bijvoorbeeld de Sharktooth Prime communicatieset.

In-ear oordopjes

Het is ook mogelijk om te kiezen voor in-ear oordopjes. Vaak zijn deze ook met Bluetooth te verbinden. Zo kun je gewoon jouw muziek opzetten tijdens het rijden. Een goede tip is om vantevoren een afspeellijst aan te maken met de muziek die je graag horen wil, of een wachtlijst aan te maken net voordat je op kunt stappen. Ook kun je tegenwoordig nog gewoon de radio beluisteren, dus dat is ook een optie. Let er wel op dat je de muziek vantevoren downloadt, anders is de telefoonrekening straks torenhoog. Het is ook mogelijk om met normale oordopjes te rijden, al moet je er dan wel voor zorgen dat deze in je oren blijven zitten. Dit kun je simpelweg doen door nog iets te dragen onder je, denk bijvoorbeeld aan een bivakmuts. In de winter is dit nog lekker warm ook.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor in-ear oordopjes. Vaak zijn deze ook met Bluetooth te verbinden. Zo kun je gewoon jouw muziek opzetten tijdens het rijden. Een goede tip is om van tevoren een afspeellijst aan te maken met de muziek die je graag horen wil, of een wachtlijst aan te maken net voordat je op kunt stappen. Zo kun je je tijdens het rijden gewoon concentreren op de weg en kun je je telefoon met rust laten. Verstandig is om van tevoren een playlist te downloaden om te voorkomen dat de telefoonrekening torenhoog wordt.

Het is ook mogelijk om met normale oordopjes te rijden. Een veelgehoord probleem is dat deze wel eens uitvallen. Om dit tegen te houden kun je onder je motor of scooterhelm een bivakmuts dragen.

Ga je een nieuwe motorhelm kopen? Houd dan goed rekening met de ruimte in de helm voor oortjes. We hebben verschillende helmen in ons assortiment waar er rekening is gehouden met het gebruik van oortjes. 

Ook interessant voor jou:

G

Goedkope kinder crosshelm

H

Helmen brommer

J

Jethelm brommer

Powered by Amasty Magento 2 Blog Extension