Welke benzine gebruik je voor een 4-takt scooter?

12 augustus 2021
Welke benzine gebruik je voor een 4-takt scooter?

Het vinden van de juiste brandstof is niet altijd even gemakkelijk. Dit verschilt per apparaat. De benzine die ideaal is voor een auto, hoeft helemaal niet goed te zijn voor een 4-takt scooter. Maar welke benzine is dan wel geschikt voor een 4-takt scooter? We leggen het uit.

Benzine 4 takt scooter: doorgaans Euro95

In tegenstelling tot de 2 takt modellen, heb je voor 4-takt scooters geen mengselsmering nodig. Iedere 4 takt scooter kan op Euro95 benzine rijden. Dit is ook nog eens een zuinige optie. Gemiddeld rijd je met Euro95 1 op 50.

De meest schone benzine voor 4 takt scooter

Er zit een flink verschil in de vervuiling tussen verschillende soorten brandstoffen. Neem nu Euro95 benzine: een milieubewuster alternatief voor premium benzine als E5, dat minder biobrandstof bevat. Maar ook bij Euro 95 is er aardig wat uitstoot. Ook voor Euro 95 is er een alternatief. Denk aan alkylaatbenzine. Deze benzine is helaas niet bij benzinepompen verkrijgbaar, maar wel bij tuincentra, omdat veel tuinmachines ook op 4-takt motoren draaien. Voorbeelden hiervan zijn zitmaaiers en bosmaaiers.

Voordelen van alkylaatbenzine

Welke benzine voor je scooter hangt niet alleen af van wat erin kán, maar ook van wat je erin wílt hebben. Vind je gezondheidsvoordelen en milieuvriendelijkheid ook belangrijk? Dan is alkylaatbenzine misschien wel de geschikte brandstof voor jouw 4 takt scooter.

Voordelen van alkylaatbenzine zijn:

  • De minder schadelijke stoffen
    In alkylaatbenzine zitten heel wat minder schadelijke stoffen dan in normale benzine. Sterker nog: het is één van de schoonste aardolieproducten. Niet voor niets dat deze brandstof sinds 1 januari 2010 verplicht is in divberse branches. Denk hierbij aan hoveniersbedrijven, waar werknemers al snel in de buurt komen van uitlaatgassen
  • Alkylaatbenzine is nagenoeg geurloos
    Benzinedampen in het haar zijn verleden tijd wanneer je tankt met alkylaatbenzine.
  • Minder onderhoud aan je 4 takt scooter
    Doordat er geen koolvorming bestaat bij het gebruik van alkylaatbenzine, zal de scooter altijd starter en stukken beter lopen

Ook interessant voor jou:

H

Helm speed pedelec

J

Jethelm online

O

Olie vervangt bij een 4-takt scooter

Powered by Amasty Magento 2 Blog Extension