Welk type helm is het meest geschikt voor op de scooter?

Welk type helm is het meest geschikt voor op de scooter?
4 maart 2022
Welk type helm is het meest geschikt voor op de scooter?

Er is niet één type helm dat het beste gedragen kan worden op een scooter. Voor iedereen geniet een andere helm de voorkeur. Dat heeft te maken met verschillende factoren, zoals persoonlijke wensen, rijgedrag, maar ook hoe vaak en wanneer er gebruikt wordt gemaakt van een scooter.

Verschillende modellen scooterhelmen voor verschillend rijgedrag

Op het gebied van scooterhelmen zijn er talloze modellen beschikbaar die elk weer over andere eigenschappen en kenmerken beschikken. We onderscheiden drie categorieën:

  • Jethelm: een helm met open gezicht en zonder kinstuk
    Waar de één liever gebruik maakt van een gesloten helm, zal een ander liever gebruik willen maken van een jethelm. Je kunt je voorstellen dat voor afstanden waar de maximale snelheid laag ligt eerder wordt gekozen voor een open helm dan voor ritten met waarbij met hoge snelheid over de snelweg wordt gereden.
  • Systeemhelm: een helm met opklapbaar kinstuk
    De systeemhelm is een populaire keuze als helm voor scooter. Brildragers geven vaak de voorkeur aan het dragen van een systeemhelm op de scooter, want bij een integraalhelm dient de bril eerst te worden afgezet om daarna weer te worden opgezet en dat gaat niet altijd even gemakkelijk.
  • Integraalhelm: een helm met vast kinstuk
    Een integraalhelm wordt vaak gezien als de meest veilige optie voor motorrijders. Rijd je op hoge snelheden over de snelweg of houd je ervan om lange ritten te maken, dan geniet een integraalhelm vaak de grootste voorkeur.

Persoonlijke keuze bij scooterhelm

Welke type scooterhelm je kiest is onder andere afhankelijk van je rijgedrag. Maar, ook het oog wil wat. Elke type scooterhelm biedt verschillende modellen aan in uiteenlopende kleuren, prints en design. Naast het uiterlijk van de helm let je uiteraard ook op de specificaties. Merk je dat je gevoelig bent voor geluid? Ga dan op zoek naar een ‘stille’ helm. Dit is – meestal een gesloten helm – die de hoeveelheid windruis door de aerodynamische vormgeving flink reduceert.

Veelgestelde vraag: 'Mijn haar zit niet na opzetten helm'

Powered by Amasty Magento 2 Blog Extension