Wat zijn de voor- en nadelen van een jethelm?

Wat zijn de voor- en nadelen van een jethelm?
1 april 2022
Wat zijn de voor- en nadelen van een jethelm?

Een jethelm is een speciale helmsoort dat het hoofd omsluit, maar het gezicht volledig vrijlaat. Deze helm heeft een klassiek karakter en is. met name scooter- en brommerliefhebbers populair. Op snelwegen zal je deze helm minder snel spotten. Hier wordt vanwege de hoge mate van bescherming de voorkeur gegeven aan dichte helmen. Maar wie dragen jethelmen precies en op welke momenten is deze helm geschikt?

Voordelen jethelm

Ga je op zoek naar een jethelm, dan zul je verstelt staan van de keuzemogelijkheden. Eén ding hebben alle jethelmen gemeen: deze helmen bedekken niet je gehele hoofd, maar slechts een gedeelte daarvan. In je gezicht zal enkel een klein gedeelte van het voorhoofd en de oren bedekt zijn. Sommige mensen spreken daarom dan ook eerder voor een potjeshelm of een pilotenhelm. Een voordeel van een jethelm is dat brildragers gemakkelijk hun bril of en af kunnen zetten. Andere voordelen van een jethelm zijn:

  • Het open karakter van de helm bieden gebruikers naar alle kanten vrij zicht en de mogelijkheid tot vrij communiceren met medeweggebruikers
  • De retro look van deze klassieke helm valt bij veel motorrijders in de smaak
  • Indien er sprake is van een vizier, zal deze door de binnenkomende luchtstroom niet beslaan
  • Een jethelm is vaak lichter van gewicht dan een systeemhelm of integraalhelm
  • Is eenvoudig op en af te zetten

Eenmaal de keuze gemaakt voor een jethelm, dan ben je er nog niet. Want, welke jethelm wil je precies en waar wil je dat jouw nieuwe jethelm aan voldoet? Naast de variatie aan designs en kleuren hebben sommige jethelmen een (zonne)vizier, maar er zijn ook jethelmen leverbaar zonder vizier. Aan jou de keuze.

Nadelen jethelm

Het ontwerp van een jethelm biedt voordelen, maar uiteraard ook nadelen. Leg de voor- en nadelen goed naast elkaar en maak voor jezelf de juiste afweging:

  • Een jethelm kan door het open karakter voor tranende ogen zorgen. Dat kan wel worden opgelost door een speciale bril te dragen die de ogen goed omsluit. Door het open gezicht hebben vliegjes vrij spel om tegen het gezicht aan te vliegen, of nog erger, in de mond terecht te komen. Het dragen van een shawl kan daar weer een oplossing voor bieden.
  • Bij hoge snelheden kan er hinder door de wind ontstaan in de vorm van windruis.
Powered by Amasty Magento 2 Blog Extension