Nieuwe motor kopen? Welk type motor past bij jou?

5 oktober 2021
Nieuwe motor kopen? Welk type motor past bij jou?

Je hebt net je motorrijbewijs gehaald en bent er helemaal klaar voor: je wilt je eigen motor kopen en de vrijheid ervaren waar motorrijders het zo vaak over hebben. Maar welke motor kun je het beste aanschaffen? Ontdek wat voor jou belangrijk is om een voor jou perfecte motor uit te kiezen.

Een motor kopen: welk type motor past het beste bij mij?

De keuze voor een motor is afhankelijk van het gebruiksdoel van de motor en het rijgedrag van de motorrijder. Je kunt je voorstellen dat een sportieve rijder heel wat andere eisen aan een motor stelt dan iemand die een motor gebruikt voor woon-werkverkeer. Stel jezelf de volgende vragen om een motor te vinden die bij je past:

  • Heb ik de motor nodig voor woon-werkverkeer?
  • Ben ik een sportieve rijder?
  • Welk vermogen mag mijn motor hebben?
  • Hoe wil ik rijden? (comfort, zithouding)

Met de antwoorden op deze vragen onderzoek je welke type motor het beste bij jou past. Zoek ook online naar informatie over de verschillende type motoren, bijvoorbeeld op websites over motoren, fora en ga zo maar door.

Tip: twijfel je nog tussen twee soorten motoren? Ga dan naar een dealer en test beide motoren. Door een motor te testen, kom je er vanzelf achter of deze wel of niet bij jou past. Een dealer kan je bovendien meer informatie geven over de twee motoren waar je tussen twijfelt en je op deze manier helpen de juiste keuze te maken.

Een motor kopen: nieuw of tweedehands?

Heb je eenmaal besloten welke motor je wil kopen? Dan moet je nog bepalen of je een nieuwe motor wil kopen of toch een tweedehands voertuig aan wil schaffen. Een tweedehands voertuig is stukken goedkoper, maar je profiteert niet van garantie wanneer er iets aan de motor mankeert. Kies je voor een nieuwe motor? Dan ben je ervan verzekerd dat deze is uitgerust met de nieuwste technologieën.

Lees ook: Hoeveel kost een motor per maand?