Motorroutes door Nederland die je niet mag missen

Motorroutes door Nederland die je niet mag missen
26 april 2022
Motorroutes door Nederland die je niet mag missen

Waarom naar het verre buitenland afreizen als je in eigen land prachtige plekken kunt ontdekken? Nederland biedt, een schat aan de mooiste motorroutes die je over slingerende landweggetjes en door bossen voeren. Ook de sportieve motorrijder komt in Nederland aan z’n trekken.

In Nederland is het goed toeven. Dat zullen veel motorrijders beamen. Hieronder vind je een korte opsomming van een aantal van deze verborgen routes door:

  • Het land van Maas en Waal
  • Het noorden van Nederland
  • Zeeland

Motorroutes door Het land van Maas en Waal

Rondom de Maas is het heerlijk rijden met de motor. Deze route stuurt je langs de Peel, Roermond en de mooie grensdorpen tussen de venen. Je kunt de Maas blijven volgen of toch even oversteken om een stukje Duitsland aan de andere kant te verkennen. Of kies voor een andere route, meer richting Noord Brabant langs de Bergse Maas en de Afgedamde Maas, die je langs kleine gezellige dorpjes voert en waar de heerlijke frisse wind van over het water voor de nodige afkoeling zorgt.

Wie houdt van Midden Nederland kiest liever voor motorroutes rond de omgeving rond de Betuwe met zijn oude kastelen en forten, geniet van de route die je langs de Linge voert en je even weer in de geschiedenis van de Lage Landen doet voelen. Ook vanuit Utrecht starten er een aantal prachtige routes, bijvoorbeeld via Nieuwegein, richting Woudenberg en Soest om via een oversteek van de Loosdrechtste Plassen te eindigen in Breukelen. Of kies vanuit Utrecht de andere richting, namelijk via Montvoort naar Oudewater en dan richting Gouda om dan terug te keren via de Polsbroekerdam om langs heerlijke dijkjes en rustige weggetjes terug te keren naar Montvoort.

Motorroutes door het noorden

Ook in het Noorden van Nederland en rond de hoofdstad Amsterdam zijn er een aantal niet te missen routes. Een tocht langs de Hunebedden van Nederland doet onder meer de Friese dorpjes Hondsrug, Midlaren en Tynaarlo aan. Een rondje rond het IJselmeer moet iedere Nederlandse motorrijder ooit één keer in zijn leven doen. Start hiervoor in Amsterdam en eindig in Almere. Geniet van het uitzicht, de frisse zeelucht en de rust van het water! Ontdek met de motor ook eens de streek rond het Sneekermeer, het Slotermeer, Fluessen en zak 's avonds af naar Leeuwarden voor een heerlijk avondmaal en een zacht bed.

Motorroutes door Zeeland

Vergeet als laatste ook de heerlijke schiereilandjes van Zeeland niet, verdwaal tussen Vlissingen en Middelburg. Zoek de zee op en geniet van de frisse zilte wind tijdens een zomerse rit. Steek voor wat afwisseling even de Westerschelde over richting Terneuzen. Of verken de Deltawerken en dorpjes als Domburg, Veere, rij over de Brouwersdam en geniet na de rit van een heerlijk bord vis en zeevruchten met zicht op de Noordzee. Vakantie in eigen land is meer dan mogelijk met deze tien onvergetelijke motorroutes die je onze eigen mooie Nederlanden doen ontdekken en nooit meer vergeten!

Is jouw motor al klaar voor het nieuwe seizoen? Bekijk hier onze tips om je voor te bereiden op het nieuwe motorseizoen!

Zelf je route bepalen

Ben je benieuwd naar meer motorroutes? Knoop dan eens mooie routes aan elkaar via bijvoorbeeld Google map.