Moet je voor een Piaggio MP3 een rijbewijs hebben?

Moet je voor een Piaggio MP3 een rijbewijs hebben?
2 februari 2022
Moet je voor een Piaggio MP3 een rijbewijs hebben?

Een Piaggio MP3 is een motor die vaak over drie wielen bezit. Vaak is het daardoor voor veel mensen onduidelijk of er een (auto)rijbewijs vereist is om op de Piaggio MP3 te mogen rijden. Automobilisten die hun rijbewijs B vóór 19 januari 2013 hebben behaald, mogen op de Piaggio MP3 blijven stappen. Na deze datum traden andere regels in werking. De driewielige voertuigen vallen sindsdien onder categorie A. Hier heb je dan ook een A2 motorscooter rijbewijs voor nodig.

Het is heerlijk om de vele files te vermijden die zich vaak in de ochtend- en avondspits in Nederland vormen. Met de Piaggio MP3 cross je tussen de lange lijn auto’s door naar jouw eindbestemming. De driewielige motor is namelijk altijd minder breed dan de auto’s in de rij, maar rijd net zo stabiel. Het alternatief voor de auto wordt geleverd in drie verschillende varianten. Je hebt de keuze motoren met verschillen op het gebied van cilinderinhoud en prestaties:

  • Een MP3 300 cc
  • Een MP3 400 cc
  • De MP3 500 cc

Zowel voor stedelijk toerisme als voor een ritje naar het werk of het meepakken van de snelweg. Wat als je volgende auto geen auto zou zijn? Met de Piaggio laveer je comfortabel en sjiek door het verkeer. Het is bijna een auto, maar net even anders. Daarom zijn de eisen die men aan een rijbewijs stelt ook net even anders.

Zorg voordat je de weg op gaat wel voor een veilige helm. Kies uit ons assortiment een goedgekeurde motorhelm met het ECE keurmerk. Motorhelmen kopen doe je niet elke dag. Heb je advies nodig of heb je nog vragen? Neem contact met ons op. Wij helpen je met het maken van de juiste keuze. 

Voordeel van een Piaggo MP3

Met een Piaggo MP3 is druk verkeer – zowel in de stad als op de snelweg – geen belemmering meer. Je bent wendbaarder dan een auto én komt niet vast te zitten in het verkeer. Wél geldt dat je net als voor auto’s een rijbewijs zult moeten hebben om de Piaggio MP3 te kunnen besturen. Mits je je rijbewijs hebt gehaald voor 19 januari 2013, volstaat een rijbewijs B voor het besturen van de Piaggio MP3. Heb je na deze tijd een rijbewijs gehaald, dan geldt het volgende:

  • Met een A1 en A2 rijbewijs mag je op gemotoriseerde driewielers met een maximaal vermogen van 15kW rijden. Dan hebben we het over de Piaggio MP3 300. Op een Piaggio MP3 500 mag je enkel rijden met een volledig A rijbewijs vanaf 21 jaar.

Vraag bij de aanbieder van een Piaggio MP3 over de huidige regelgeving.

> Ander interessant onderwerp: is een fietshelm verplicht bij een elektrische fiets?

Powered by Amasty Magento 2 Blog Extension