Hoe bevestig ik een GoPro houder aan een helm?

Hoe bevestig ik een GoPro houder aan een helm?
2 december 2021
Hoe bevestig ik een GoPro houder aan een helm?

Als je op wintersport gaat, neem je natuurlijk je go pro mee. Is het niet voor jezelf, dan wel voor de thuisblijvers. Dan kunnen zij ook zien wat je allemaal hebt meegemaakt. Niet alleen ski-avonturen worden vastgelegd met de Go-Pro. Ook parachutespongen en motorritjes worden steeds vaker gefilmd met dit soort actioncams. Sterker nog; Je mooiste ritten herbeleven doe je met een GoPro camera. Film je eigen reacties op onverwachte situaties in het verkeer en bekijk de beelden terug om weer even dat gevoel van toen te ervaren.

GoPro bevestigen aan helm

Goed om te weten is dat er geen standaard manier is om de GoPro aan de helm te bevestigen. Je zult soms even moeten puzzelen, want niet elke helm heeft dezelfde vorm waardoor je de GoPro niet altijd op de door jouw gewenste positie kunt plaatsen. Soms zul je de camera juist iets naar voren of naar achteren moeten plaatsen, afhankelijk van de vorm of belijning van de helmen.

Bij de aanschaf van een GoPro worden er helmhouders meegeleverd in de vorm van kleefpads die op de helm kunnen worden geplakt. Iedereen kan zo zelf bepalen op welke positie op de helm de houder bevestigd kan worden. Nadat de kleefpads zijn aangebracht, is het heel eenvoudig om de GoPro erin te klikken. Als er twijfel bestaat over de beste positie op de helm, dan kan ook de keuze worden gemaakt om op meerdere posities op de helm de pads aan te brengen. Op die manier kan er steeds worden afgewisseld tussen de cameraposities zodat je een mooie compilatie kunt maken.

> Veelgestelde vraag: 'Haar zit plat na opzetten helm', hoe kan ik dit oplossen?

Ideale positie van de GoPro houder op de helm

Voor het monteren stel je jezelf de vraag vanuit welke positie jij het liefst wilt filmen. Voor alles valt iets te zeggen. Je kunt de GoPro houder boven op de helm monteren of aan de zijkant van de helm bevestigen.

  • Links of rechts: in Nederland rijden we rechts. Bevestig je de camera links, dan zul je altijd alle beelden van tegenovergesteld verkeer meekrijgen.
  • Naar voren of naar achteren: plaats je de camera iets naar voren, dan zul je ervaren dat je naast de ogen van de motorrijder zit. Plaats je de camera iets naar achteren, dan zul je het scharniermechanisme continu in beeld hebben.

Je hebt ook de mogelijkheid een camera met een armconstructie aan te schaffen. Hiermee heb je de mogelijkheid de camera te kantelen. Zo creëer jij verschillende spannende beeldkaders voor een optimale beleving van je motorrit.

Bekijk bij de aanschaf van een helm of de helm voldoet aan een veiligheidskeurmerk, lees deze tips: wat zijn goedgekeurde helmen.