Handige tips om je scooter te beveiligen

Handige tips om je scooter te beveiligen
21 maart 2022
Handige tips om je scooter te beveiligen

Jouw mooie rijwiel is van jou en van niemand anders. Helaas zien dieven dit anders. Voorkom dat grijpgrage handen je scooter meenemen en maak dieven het zo moeilijk mogelijk. Je scooter stelen gaat een heel stuk minder makkelijk door een juiste combinatie van anti-diefstal maatregelen. Met de volgende preventietips verklein je de kans op diefstal drastisch.

1. Schaf een goed scooterslot aan

Zodra een scooter uit het zicht is lopen dieven nauwelijks risico om betrapt te worden. Een veelgebruikte methodes is dan ook om een scooter te stelen, door deze op te lichten en te verplaatsen naar een trailer of busje in te tillen. Dit kan gemakkelijk op plekken waar weinig mensen zijn. Een goede beveiliging tegen deze methode is om een sterk kettingslot aan te schaffen en de scooter vast te maken aan een vaststaand object. Door een extra dik slot te nemen voorkom je dat dieven het slot door kunnen knippen met een betonschaar. Met een goed kettingslot (bijvoorbeeld kettingslot ABUS) in combinatie met een stuurslot is de meest betrouwbare beveiliging voor jouw scooter.

2. Parkeer in het zicht

Parkeer je scooter bij voorkeur op een plek waar controle is. Denk hierbij aan een beveiligde parkeergelegenheid. Is deze gelegenheid er niet, zorg dan dat je je scooter in het zicht parkeert. Op een plek waar veel mensen langskomen bijvoorbeeld. Dieven zullen minder snel je scooter proberen te stelen als er veel mensen toekijken.

3. Maak je scooter herkenbaar

Door unieke en herkenbare elementen op je scooter te plaatsen zullen dieven je scooter minder snel stelen, omdat deze makkelijk te herkennen is. En als dieven iets niet willen is het dat de scooter makkelijk terug te leiden is naar de oorspronkelijke eigenaar. Mochten ze tòch je scooter stelen dan is de kans groter om de scooter terug te vinden omdat er maar één motor met deze unieke aanpassingen bestaat. Maak foto’s van de unieke elementen zodat je deze naar de politie kunt sturen, dan weet de politie ook waar ze naar moeten zoeken.

Je scooter weer terugvinden met GPS tracking

Tegenwoordig kun je een GPS tracker in je scooter plaatsen, zo kun je altijd zien waar de scooter is. Bijna alle GPS trackers hebben een app waarbij je op een kaart de positie van de scooter kunt zien. Dit voorkomt geen diefstal, maar het maakt het een stuk makkelijker om de scooter terug te vinden.

Op zoek naar een nieuwe scooter? Bekijk dan eens welke Vespa modellen er zijn.

Powered by Amasty Magento 2 Blog Extension