Een camera op een helm monteren doe je zo

Een camera op een helm monteren doe je zo
24 november 2021
Een camera op een helm monteren doe je zo

Help jezelf aan de mooiste beelden van je motorrit! Door een helmcamera te monteren, kun je je eigen rit herbeleven. Maak er een compilatie van en breng jezelf weer terug naar die avontuurlijke rit in het buitenland. De mooiste ritjes worden opgenomen door een camera op de helm. Maar hoe monteer je deze precies?

In tegenstelling tot een camera op de motor, beweegt een camera op de helm mee met daar waar jij je ogen op richt. Daardoor kun jij de ritjes heel realistisch herbeleven. Een camera op een motorhelm bied je daarbij heel wat inzicht in je rijstijl. Soms zie je de dingen toch net iets anders als je ze achteraf terugziet. Om optimaal te kunnen profiteren van een camera op een helm, zul je deze wel op een juiste manier moeten monteren. Dit doe je op de volgende manier:

  • Buitenzijde helm schoonmaken
    bij de meeste helmcamera’s heeft het statief aan de onderkant een plakker. De plakker zorgt ervoor dat het statief aan de helm geplakt blijft zitten. Het is hierbij belangrijk om de helm eerst te ontvetten, zo kan de plakker van het statief goed hechten. Sla je deze stap over, dan kan de plakker sneller zal loslaten als er vuil tussen de plakker en de helm in zit. Schoonmaken doe je met een mild schoonmaakmiddel om het materiaal van de helm niet aan te tasten.
  • Monteer de camera op de helm
    Plaatst de camera op de helm op een locatie naar keuze en druk deze stevig aan.
  • De locatie van het statief is belangrijk voor de beleving Wacht tot de plakker van het statief op volle sterkte vastzit. Lees in de handleiding van de helmcamera om te weten hoelang het statief vastgeplakt moet zitten voor je de helm weer kunt gebruiken, meestal mag je de helm een dag niet gebruiken, tot de plakker op volle sterkte vast zit. In de handleiding staat ook of je een klem moet bevestigen om extra druk uit te oefenen op de plakker.

Hoe verwijder je een helmstatief?

Zo makkelijk als het is om een camera op een helm te monteren, zo lastig is het om hem er weer af te krijgen. Als eerste haal je natuurlijk de camera van het statief af, zodat je alleen nog het statief los hoeft te maken. Vervolgens zul je alleen het statief nog hoeven te verwijderen. Forceer niets. Door aan het statief te trekken, kan het zijn dat je of het statief beschadigd of het materiaal van de helm. Gebruik een föhn om de kleefstrip te verwarmen. Je zult zien dat je het statief én de plakker zonder moeite van de helm af kunt halen.

Veel gestelde vraag: Waarom hebben veel helmen een italiaanse vlag?

Ook interessant: