Bril op de motor onder helm: praktische tips!

Bril op de motor onder helm: praktische tips!
4 januari 2022
Bril op de motor onder helm: praktische tips!

Zonder bril kun jij niet verantwoord de weg op, maar jouw helm lijkt nét niet geschikt voor de kromme flexibele pootjes van je bril. Wat nu? Met de volgende tips zorg je ervoor dat je zowel een helm als een bril kunt dragen tijdens een motorrit.

Wanneer je ‘vast’ zit aan een bril is niets vervelender dan het ervaren van druk tijdens het dragen van een helm. Dat kan anders. Nu kun je zowel met het uitzoeken van een bril als met het uitzoeken van een helm rekening houden met het feit dat de twee hulpstukken elkaar niet in de weg moeten zitten. Houd bij het uitzoeken van een bril rekening met de volgende tips:

 • Zorg ervoor dat de pootjes stevig genoeg zijn zodat ze niet buigen of kapot gaan
 • Zorg voor zo recht mogelijke brilpootjes
 • Zorg ervoor dat de bril niet te breed is en te veel buiten het hoofd uitsteekt

Bril onder helm

Als brildrager is het prettig wanneer je de helm zonder problemen op en weer af kan zetten. Nu zal dit voor verschillende helmen een andere ervaring opleveren:

 • Jethelm
  De meeste motorrijders dragen een intergraalhelm of een systeemhelm. Draag je echter een jethelm, dan zul je merken dat je amper problemen ervaart wanneer je een helm draagt. Bij dit type helm is je gezicht namelijk volledig vrij en gaat het op- en afzetten van een bril zonder moeite.
 • Systeemhelm
  Bij een systeemhelm is het mogelijk om het kinstuk omhoog te klappen, zodat de bril eenvoudig op de neus kan worden geplaatst. Soms kan het nodig zijn om de wangstukken wat opzij te drukken, zodat de pootjes van de bril op de juiste positie kunnen worden geplaatst.
 • Integraalhelm
  Bij een integraalhelm heb je te maken met een gesloten helm. Omdat het kinstuk niet opklapbaar is, zul je het vizier omhoog moeten schuiven, nadat je de helm hebt opgezet, om vervolgens de bril op de neus te plaatsen.

> Bekijk ook onze andere helmen, zoals een speed-pedelec-helm. Profiteer altijd van gratis verzending!

Wat als je bril en je helm geen match vormen?

Wanneer de eigen bril met geen mogelijkheid goed en comfortabel onder de helm gedragen kan worden, dan is het wellicht een optie om een goedkope extra bril aan te schaffen die speciaal voor het rijden op de motor wordt gebruikt. De pootjes van het extra exemplaar kunnen dan bijvoorbeeld wat rechter gebogen worden, zodat deze zich als het ware vastklemmen in de helm. Een bril met dikke pootjes levert over het algemeen wat minder problemen op.

Het is ook mogelijk om de helm mee te nemen als er een nieuwe bril wordt aangeschaft om zo te kijken welk model het gemakkelijkst en meest comfortabel onder de scooter- of motorhelm gedragen kan worden. Overigens zijn er speciale motor zonnebrillen op sterkte te koop die een wat meer ronde vorm hebben waardoor ze perfect onder een helm passen.

> Eenvoudig communiceren tijdens de motorrit: met een Sharktooth Prime communicatieset!

De oplossingen in een notendop

Wanneer je een brildrager bent, maar ook een fervent motorrijder dan is de noodzaak voor een goed passende helm groot. Je bril zal een goede match moeten vormen. Houd daarom de volgende tips voor een goede match in het achterhoofd bij het zoeken naar een oplossingen voor goed passende motorhulpmiddelen:

 • Bij een jethelm ervaar je geen problemen wanneer je een brildrager bent
 • Plaats het kinstuk omhoog bij systeemhelm en zet daarna de bril op
 • Zet het vizier omhoog bij de integraalhelm waarna je de bril opzet
 • Druk de wangstukken wat in bij het opzetten bril
 • Koop een extra bril
 • Koop een speciale motorbril

> Tot wel 40% korting: scooterhelmen, crosshelmen en snorfiets helmen!

Powered by Amasty Magento 2 Blog Extension