Arai helm kopen: Vóór 23.59 uur besteld = morgen in huis

Een ronde helm, in plaats van een ovale helm en de veiligheidseisen behalen? Dat doet het Lees door

Van laag naar hoog sorteren

9 producten in totaal

Filteren
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

9 producten in totaal

Filteren
per pagina
Japanse merk Arai. Arai helmen zijn nét iets anders dan de gemiddelde motorhelm. 

Het ontstaan van het Arai merk gaat terug naar 1950 in Japan. In de jaren 50 begon Hirotake Arai enthousiast met het produceren van motorhelmen. Het ontwerpen en maken van helmen had hij niet van een vreemde: Hirotake Arai nam in 1930 namelijk de zaak van zijn vader over, Yuichiro Arai. Deze maakte namelijk kepi hoeden. Hoeden voor officieren en generaals.

ECE 22.05 keurmerk

Op zoek naar een helm die aan allerlei strenge testen onderworpen is door een onafhankelijke instantie? Alle helmen in ons assortiment zijn voorzien van het ECE 22.05 keurmerk. Dit keurmerk krijg je pas wanneer je helm voldoet aan de eisen. Er wordt gekeken naar kwaliteit, stevigheid, slijtvastigheid, schokabsorptie en ga zo maar door. 

Keurmerk ECE 22.05

Wist je overigens dat je een helm alleen op Europese wegen mag dragen, wanneer deze voorzien is van dit keurmerk? Extra redenen dus om een helm met het ECE 22.05 keurmerk te kopen.

Kenmerkende Arai helmen

Een Arai helm vis je er zo uit. De helmen zijn namelijk rond, terwijl het meest gangbare model ovaal is. Na het bestuderen van race ongelukken en het gemiddelde weggebruik, kwamen de producenten tot de conclusie dat een ronde helm drie belangrijke voordelen heeft:

  • Het ketst energie af, dus minder weerstand tijdens het rijden
  • Tijdens een ongeluk blijft de ronde helm nergens achter haken
  • Mocht het nodig zijn, dan is de binnenkleding makkelijk verwijderbaar in geval van nood

Veiligheid en comfort zijn twee belangrijke speerpunten van deze fabrikant. De helmen zijn grotendeels handgemaakt. Alleen de vizieropening wordt met een automatische laser gefabriceerd. Als Arai gebruiker krijg je een optimale helm. 

Materiaal Arai helm

De Arai helm is een bijzonder helm. De vorm is namelijk rond en de buitenschaal heeft een extra harde schaal. Prettig, want dat zorgt ervoor dat de helm extra stevig is.

Wil je deze helm graag met een integraal zonnevizier? Dan moeten we je teleurstellen. Dit is niet mogelijk. Maar, wel met een heel goede reden. De producent heeft hiervoor gekozen, zodat er niet een stukje binnenschaal opgeofferd hoeft te worden. Dit kan de binnenschaal namelijk verzwakken.

Helmen van Arai: diverse types

De helmen zijn geschikt voor allerlei verschillende type Arai dragers. Voor dagelijks gebruik of wanneer je coureur bent. Als scooterhelm of juist als motorhelm.

Helm kopen? De collectie Arai helmen bestaat uit Jethelmen, integraal helmen en allroadhelmen. Je kunt er verzekerd van zijn dat één van de helmen bij jou (als Arai fan) past.

  • Jethelmen: de jethelmen van Arai zijn populair onder de cruise rijders en motorrijders. De Urban-V is onder andere een bekend model uit de serie jethelmen van Arai
  • Integraalhelmen: deze multi-functionele helmen zijn zowel geschikt voor dagelijks gebruik als voor op het circuit. De profile-V, Renegade-V en Rx-7V zitten onder andere in het assortiment.
  • Allroadhelmen: lijkt qua model het meeste op een crosshelm. Dit type is overigens wel uitgerust met een vizier. Model: Tour-X4.

Goed om te weten als Arai gebruiker: deze helmen hebben een ECE SNELL keurmerk.

Bekijk hier alle Arai modellen:

 

Andere interessante producten:

Deze tekst is geschreven door onze .