Arai helm kopen: vóór 23.59 uur besteld = morgen in huis

Een ronde helm, in plaats van een ovale helm en de veiligheidseisen behalen? Dat doet het Lees door

Sorteren

9 producten

Filteren
 1. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
Sorteren

9 producten

Filteren

Japanse merk Arai. Arai helmen zijn nét iets anders dan de gemiddelde motorhelm. Arai helmen weet zijn gebruikers stuk voor stuk te verrassen.

Het ontstaan van de Arai motorhelmen gaat terug naar 1950 in Japan. In de jaren 50 begon Hirotake Arai enthousiast met het produceren van motorhelmen. Het ontwerpen en maken van helmen had hij niet van een vreemde: Hirotake Arai nam in 1930 namelijk de zaak van zijn vader over, Yuichiro Arai. Deze maakte namelijk kepi hoeden. Hoeden voor officieren en generaals.

Kenmerkende Arai helmen

Een Arai helm vis je er zo uit. De helmen van Arai zijn namelijk rond, terwijl het meest gangbare model ovaal is. Waarom kiest het Japanse merk Arai ervoor om de helmen anders te produceren dan de rest? Na het bestuderen van race ongelukken en het gemiddelde weggebruik, kwamen de producenten van de Arai helmen erachter dat een ronde helm drie belangrijke voordelen heeft:

 • Het ketst energie af, dus minder weerstand tijdens het rijden
 • Tijdens een ongeluk blijft de ronde helm nergens achter haken
 • Mocht het nodig zijn, dan is de binnenkleding makkelijk verwijderbaar in geval van nood

Veiligheid en comfort zijn twee belangrijke speerpunten voor de Arai helm. De Arai helmen zijn grotendeels handgemaakt. Alleen de vizieropening wordt met een automatische laser gefabriceerd. Echte vakman dus. Wist je trouwens dat een Arai helm écht heel persoonlijk voelt? De handtekening van degene die de Arai helm gemaakt heeft staat gegraveerd in de binnenkant van de helm. Dat maakt de helm extra speciaal.

> Gratis verzending: motorhoes & scooterhoes!

Materiaal Arai helm

De handgemaakte Arai helm heeft een ronde vorm. De buitenschaal is gemaakt van supervezelmateriaal, aangevuld met Kevlar, nylon en carbon. Deze ideale combinatie zorgt ervoor dat de vezels tijdens het produceren extra verharden. Het resultaat is een Arai helm met een extra harde schaal. De Arai helm heeft een hardere schaal dan helmen met bijvoorbeeld een geweven vezelmateriaal.

Om ervoor te zorgen dat de buitenschaal echt optimaal hard blijft, hebben de producten ervoor gekozen om de Arai helm niet te voorzien van een integraal zonnevizier. Hoe dat zit? Om een zonnevizier te plaatsen, moet er een stukje van de binnenschaal worden opgeofferd. Dit kan de binnenschaal verzwakken en dat moet nu juist voorkomen worden.

De oersterke buitenschaal van de Arai helm zorgt ervoor dat de kans op letsels bij het hoofd en de nek verkleinen. Ook de meerdere lagen van de Arai helm is effectief bij een eventuele botsing. Het zorgt voor een goede schokabsorptie.

Wil je zeker weten dat de Arai helm voldoet aan de veiligheidseisen? Dat kan. De Arai helmen hebben een ECE SNELL keurmerk.

> Tot wel 40% korting: motorhelm & crosshelm!

Diverse type Arai helmen

Arai helmen zijn geschikt voor allerlei gelegenheden. Voor dagelijks gebruik of wanneer je coureur bent. Ook bekende coureurs van de Formule 1 – zoals Jenson Button en Lewis Hamilton – hebben ook de Arai helm veelvuldig gebruikt.

Helm kopen? De collectie Arai helmen bestaat uit Jethelmen, integraal helmen en allroadhelmen. Je kunt er verzekerd van zijn dat één van de Arai helmen bij jou past.

 • Jethelmen: de jethelmen van Arai zijn populair onder de cruise rijders en motorrijders. De Urban-V is onder andere een bekend model uit de serie jethelmen van Arai
 • Integraalhelmen: deze multi-functionele helmen zijn zowel geschikt voor dagelijks gebruik als voor op het circuit. De profile-V, Renegade-V en Rx-7V zitten onder andere in het assortiment.
 • Allroadhelmen: lijkt qua model het meeste op een crosshelm. Dit type is overigens wel uitgerust met een vizier. Model: Tour-X4.

Bekijk hier alle Arai modellen:

Harde helm, zachte binnenkant en meer

De Arai helm staat bekend om de extra geharde buitenschaal en toch comfortabele binnenvoering. De zachte binnenvoering zorgt ervoor dat klappen worden gedempt. Met de bovenstaande voordelen meegerekend is de Arai helm een ideale helm. Ook de persoonlijke touch maakt de helm toch wel speciaal. Wist je trouwens dat het 18 uur duurt om een Arai helm te produceren? Van A tot Z wordt de Arai helm 5x door 5 verschillende mensen geïnspecteerd. Dat betekent optimale kwaliteit.

Overige merken