De 10 populairste scootersteden in Europa

Sommige steden kun je het beste te voet verkennen, andere steden zijn uitermate geschikt voor scooterrijders. Ben jij op zoek naar een echte scooterstad, om hier jouw volgende vakantiebestemming van te maken? Lees dan snel welke steden de 10 populairste scootersteden zijn in Europa.

Rome

Je kunt de hoofdstad van Italië prima te voet verkennen, maar met de scooter ben je veel sneller bij de diverse highlights in de grote stad. Een aanrader!

De 10 populairste scootersteden in Europa

Barcelona

De bekendste bezienswaardigheden in Barcelona liggen dicht bij elkaar, maar ook net buiten het drukke stadscentrum is veel te zien. Huur je een scooter, dan kom je hier toch een stuk sneller en gemakkelijker.

Lissabon

In het centrum van Lissabon is het druk, maar net buiten het centrum kun je op je gemak scooter rijden. Er is veel te zien in de stad en met jouw scooter ben je overal in een mum van tijd.

Madrid

Het centrum van Madrid is groot en niet alle bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar. Een scooter is dus zeker handig als je deze stad wil verkennen.

Kopenhagen

In Kopenhagen zie je veel fietsers, maar je kunt hier ook een scooter huren. Handig als je de bezienswaardigheden aan de rand van het centrum wil zien, zoals het beeld van de Kleine Zeemeermin.

Athene

De meeste mensen denken niet aan Athene als ze aan een echte scooterstad denken, maar ook deze stad kun je prima verkennen op de scooter.

Valencia

Het centrum van Valencia is groot: de vele bezienswaardigheden en diverse leuke wijken liggen niet dicht bij elkaar. Een scooter is dan ook zeker handig in deze stad.

Pisa

Wat is er nu heerlijker dan met je scootertje langs de Toren van Pisa rijden? In deze Italiaanse stad rijden vrijwel alle locals en ook veel toeristen op een scooter en dit is niet voor niets.

Stockholm

De Zweedse hoofdstad Stockholm ligt verspreid over maar liefst 14 eilanden. Een scootertje is dus wel handig als je zo veel mogelijk van de stad wil zien, zeker als je hier niet zo lang bent.

Parijs

Natuurlijk kun je ook het romantische Parijs op de scooter verkennen. Een uitdaging voor de beginnende bestuurder, maar zeker een aanrader!

> Kies zelf een aflevermoment en plek: De scooterhoes!

Een scooter huren in het buitenland: tips

Wil jij een van bovenstaande scootersteden bezoeken? Wie weet, heb je wat aan onderstaande tips:

  • Huur je scooter altijd bij een erkend en betrouwbaar bedrijf. Om te controleren of een bedrijf wel of niet betrouwbaar is, kun je online zoeken naar reviews van andere toeristen.
  • Wil je geld besparen? Huur je scooter dan net iets buiten het centrum van de stad. Hier zijn de prijzen vaak een stuk lager.
  • Lees je contract altijd door, voor je je handtekening zet. Zo weet je zeker dat er geen gekke dingen in staan.
  • Is je scooter beschadigd? Maak dan foto’s van de beschadigingen. Zo kun je achteraf laten zien dat jij deze schade niet veroorzaakt hebt, mocht je hierop aangesproken worden.
  • Op pad met een snorscooter? Bekijk of er een snorscooter helmplicht van kracht is zoals in Nederland. In ons assortiment vind je verschillende soorten helmen die goedgekeurd zijn voor de helmplicht, waaronder een speedpedelec helm

Wellicht interessant:

Routes: