De mooiste routes voor een motorvakantie in Noorwegen

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Wil je het groene Noorwegen op de motor verkennen? Dan zijn er diverse prachtige routes die je kunt volgen. In dit artikel worden de drie mooiste routes kort beschreven. Ook krijg je enkele algemene tips om jouw motorvakantie in Noorwegen goed voor te bereiden.

Route #1: de Gouden Route

De Gouden Route loopt door de West-Noorse natuur. Je tocht start in Geiranger en eindigt in Trollstigen. Onderweg word je op prachtige uitzichten op berghellingen en diepe fjorden getrakteerd. Vanwege deze uitzichten wordt de Gouden Route ook wel de mooiste motorroute van Noorwegen genoemd.

Route #2: de Atlantische Weg

De Atlantische Weg is niet lang, maar zeker de moeite waard. Deze weg brengt je van Kristiansund naar Molde en is een van de mooiste kustroutes van de wereld. Je komt door een gevarieerd landschap, met bruggen, eilandjes en fjorden. De route is ongeveer 8 kilometer lang, maar je doet hier toch langer over dan je denkt. Dit komt omdat je onderweg regelmatig even zal stoppen om van de prachtige omgeving te genieten. Door de korte afstand, kun je deze route gemakkelijk even tussendoor volgen.

Route #3: de Ryfylke Route

Volg je de Ryfylke Route, dan kom je vele mooie bezienswaardigheden tegen. Denk hierbij aan watervallen, maar ook aan zinkmijnen. Ook kom je langs diverse mooie kerken. Maak je een kleine omweg, dan kun je de Preikestolen bezoeken. Dit is een wereldberoemde klif die een klein stukje van de Ryfylke Route af ligt.

> Vandaag besteld = morgen in huis: Bekijk nu de Shark Raw helm!

Drie tips om je motorvakantie voor te bereiden

Wil jij een of meerdere van bovenstaande motorroutes volgen, door een motorvakantie in Noorwegen te organiseren? Bereid je dan goed voor op je vakantie. Hoe je dit doet, lees je in onderstaande tips.

  • Bepaal van tevoren welke route of routes je wil volgen. Volg je meerdere routes, dan zet je deze in een logische volgorde achter elkaar. Door je vakantie op de juiste manier te plannen, kun je optimaal genieten van de dagen die je in Noorwegen doorbrengt.
  • Leg je accommodaties van tevoren vast. In de toeristische delen van Noorwegen zitten hotels al snel vol. In de minder toeristische delen zijn er vrijwel geen hotels. Daarom is het van belang jouw accommodaties van tevoren vast te leggen, zodat je zowel in de drukke delen als in de rustige delen van Noorwegen altijd ergens kunt overnachten.
  • Houd rekening met het frisse klimaat van Noorwegen. Ook in de zomer kan het fris zijn in het land, zeker als je de bergen in gaat. Neem daarom altijd voldoende warme kleding mee, ook als je in het hoogseizoen op vakantie gaat.

Tot slot raden we je aan jouw motor voor vertrek goed na te laten kijken. Zo weet je zeker dat je niet middenin de Noorse natuur stil komt te staan door een bepaald gebrek. Ga je een motor huren in Noorwegen? Doe dan research naar de diverse verhuurbedrijven in het land en huur je motor uiteindelijk bij een bedrijf met een uitstekende reputatie. De motor die je hier meeneemt, controleer je goed op eventuele gebreken voor vertrek. Alles voor een veilige tocht!

> De Shark Evo One helm: Gratis verzending op het gehele assortiment!

Bekijk ook: Populaire scooterroutes in Barcelona!