Barcelona verkennen op de scooter

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Heb je niet zo veel tijd, maar wil je toch zo veel mogelijk van Barcelona kunnen zien? Dan raden wij je aan een scooter te huren en de stad al rijdend te verkennen. Met de scooter kom je niet alleen sneller van A naar B, maar kun je bovendien de omgeving van Barcelona verkennen. En dit allemaal in één dag!

In dit artikel lees je welke routes je kunt volgen als je Barcelona op de scooter wil verkennen. Zeker als je meerdere van onderstaande routes volgt, zie je een groot deel van de bruisende stad.

Een scooterrit door het centrum van de stad

De meeste mensen verkennen het centrum van Barcelona te voet. Dit is prima als je veel tijd hebt, maar niet echt haalbaar als je kort in de stad bent en toch zo veel mogelijk van Barcelona wil zien. Heb je wat minder tijd, dan raden wij je aan een scooter te huren en naar de diverse bezienswaardigheden te rijden. Bezoek de Sagrada Família, stop bij Park Güell en rijd ook richting de Ramblas. Hier kun je je scooter even parkeren, om de boulevard al lopend te verkennen.

Met de scooter langs het strand

Je kunt er ook voor kiezen om met de scooter langs de kust van Barcelona te rijden. Het populairste strand van Barcelona bevindt zich ter hoogte van de visserswijk Barceloneta. Wil je een wat rustiger strand bezoeken? Dan rijd je richting Poble Nou. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alle stranden af te rijden en gewoon te stoppen op een strand dat je aanstaat. Heb je geen zin om te stoppen? Dan rijd je door naar de volgende route, die door de groene omgeving van Barcelona loopt.

De natuur in met de scooter

Als je Barcelona helemaal hebt gezien, kun je ervoor kiezen de omgeving van de stad te verkennen. Met de scooter is dit erg gemakkelijk. Je bent in een mum van tijd buiten de stad en kunt ook veel zien van de omgeving, aangezien je overal snel naartoe kunt rijden. Vergeet niet om af en toe te stoppen, want dan kun je pas echt genieten van de groene en rustige omgeving van de stad.

3 tips om een veilige en goede scooter te huren

Wil jij een scooter huren in Barcelona? Lees dan onderstaande drie tips en je weet zeker dat je een veilige scooter huurt, voor een prettige scootertocht door de bruisende stad.

  • Huur je scooter bij een erkend en betrouwbaar bedrijf, zoals Cooltra, Rental Moto Barcelona of Via Vespa.
  • Test je scooter even voor je gaat. Rijdt het voertuig goed?
  • Vergeet je helm niet. Rijd je zonder helm, dan kun je een flinke boete krijgen.

Ook goed om te weten: in Spanje mag je alleen scooter rijden als je 18 jaar of ouder bent. Voor een 125cc scooter moet je zelfs 21 jaar oud zijn. Ook heb je, net zoals in Nederland, een geldig rijbewijs nodig om scooter te mogen rijden. Als je te jong bent of geen rijbewijs hebt, is het niet mogelijk een scooter te huren.

Lees ook: populaire scooterroutes in Rome!

Sommige mensen zijn enorme fan van scooters en motors. Zelfs in de vakantie kunnen ze het niet laten om een dagje te toeren. En wij begrijpen volledig! Zorg er wel voor dat je bij je eigen scooter of motor een goed sluitende helm hebt. Dit verhoogt het rijplezier enorm. Bij Helmonline kun je onder andere jethelmen, integraalhelmen en systeemhelmen kopen. Bekijk van onze helmen winkel alle helmen, of specifiek deze: