Een scooter huren in Rome: leuke routes en tips

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Je kunt Rome te voet verkennen, maar je kunt er ook voor kiezen om een scooter te huren in de stad. Door de stad op de scooter te verkennen, kun je veel meer zien in een korte tijd. Ook reis je gemakkelijker naar bezienswaardigheden en leuke wijken die wat verder van het centrum van Rome verwijderd zijn.

In dit artikel lees je welke bezienswaardigheden je kunt bewonderen als je een scooter huurt in Rome. Sommige bezienswaardigheden vind je in het centrum van de stad, andere vind je (ver) daarbuiten. Verder krijg je enkele tips om goedkoop een goede scooter te kunnen huren.

Met de scooter langs de bekende bezienswaardigheden

In de hoofdstad van Italië vind je vele indrukwekkende bezienswaardigheden. Hier kun je met de scooter langs rijden. Rijd bijvoorbeeld langs het Vaticaan, het Pantheon, het Colosseum en de Trevifontein. Wil je de Trevifontein van dichtbij bewonderen? Stap dan even af. Op de scooter kun je niet al te dicht bij de fontein komen.

Richting San Paolo Fuori le Mura

In Rome zijn tientallen prachtige kerken te vinden. Een groot nadeel van vele van deze kerken, is dat ze middenin het centrum van de stad liggen. Daarom is het vaak erg druk in de kerken: er komen veel nieuwsgierige toeristen. Wil je een rustige kerk bewonderen? Dan ga je naar San Paolo Fuori le Mura. Deze kerk ligt net buiten het centrum van de stad en is werkelijk wonderschoon. Met de scooter rijd je hier in een mum van tijd naartoe.

> Kies zelf een aflevermoment en plek: Bestel nu online uw Caberg helm!

Rione Monti ontdekken

Heb je het centrum van Rome wel gezien? Ga dan naar Rione Monti. Dit is een jonge en hippe buurt waar je vele boetiekjes, markten, restaurants en bars vindt. Goed om te weten: in het weekend kun je in Rione Monti erg goed vintage winkelen. Dit doe je bij Mercato Monti.

Een scooter huren in Italië: 3 algemene tips

Natuurlijk wil je een goede en veilige scooter huren in Rome, maar hier wil je niet te veel geld voor betalen. Gebruik onderstaande tips bij het huren van jouw scooter en je weet zeker dat je een goede én goedkope scooter mee kunt nemen.

  • Huur je scooter bij een betrouwbaar bedrijf. Twijfel je of een bedrijf wel of niet betrouwbaar is? Zoek dan online naar reviews van andere toeristen.
  • Vergelijk de prijzen van diverse bedrijven met elkaar. Zo vind je vanzelf het bedrijf met de laagste huurprijzen. Zeker als je langere tijd een scooter wil huren, bespaar je veel geld door de prijzen van diverse verhuurbedrijven met elkaar te vergelijken.
  • Neem een scooter niet zomaar mee. Pas als je de scooter hebt getest en deze goed rijdt, ga je op pad.

Verder raden wij je aan voorzichtig te rijden in Rome. De Italianen rijden lekker hard door de stad, maar als toerist kun je beter wat rustiger rijden. Je kent de stad niet, dus blijf altijd op je hoede. Ook in een rustige wijk kun je beter niet te hard rijden, want je weet nooit wat er om de hoek van die rustige straat komt!

> De Shark helmen: Vandaag besteld = morgen in huis!