Met fashion helm modieus op de scooter?

Bij een mooie scooter hoort natuurlijk ook een mooie fashion helm, want dan is het plaatje pas echt compleet. Nu zijn er allerlei soorten helmen en ook allerlei soorten scooters, zodat wat dat betreft altijd een keuze gemaakt kan worden voor de ideale helm. Een type scooter, waarbij een fashion helm perfect past, is de retro scooter.

Met betrekking tot de retro scooter zijn er overigens ook weer allerlei verschillen qua uitvoering en design te ontdekken. In elk geval kan zonder meer gesteld worden dat je met een fashion helm modieus op de scooter kan rijden. De designs zijn zo ontworpen dat een van oudsher authentiek model vorm heeft gekregen in een trendy en hippe stijl.

Wat is een fashion helm?

Een fashion helm heeft het model van een jethelm en dat betekent dat het gezicht vrijwel volledig vrij is op de oren en het bovenste deel van het voorhoofd na. Dat tekent ook het moderne karakter dat dit type scooterhelmen heeft. Er is bijvoorbeeld geen kinstuk aanwezig, zoals bij andere soorten helmen, zodat het gezicht vrijwel helemaal te zien is. Het gegeven dat het gezicht onbedekt is, maakt dat er een volledig gezichtsveld wordt geboden. 

Ook als het niet verplicht is om met een helm te rijden vanwege het beperkt aantal kilometers dat er mee gereden mag worden, staat een fashion helm natuurlijk geweldig. Bovendien wordt er zo toch extra bescherming genoten als er bijvoorbeeld sprake is van een ongeluk in het verkeer. Met een beperkte snelheid kan er immers ook een harde klap met het hoofd op de grond worden gevallen en dan is het toch een prettig idee dat de fashion helm de nodige bescherming kan bieden.

Zoals gezegd zijn er op het gebied van fashion helmen weer allerlei variaties, zodat er niet alleen aansluiting gevonden kan worden bij je eigen smaak, maar kan de helm ook worden afgestemd op de uitstraling en eigenschappen van de scooter. Koop een fashion helm altijd nieuw en niet tweedehands. Lees hier over de nadelen van het kopen van een tweedehands helm.

Scooterhelmen

Shark Street Drak Blank - Grafiet Grijs
Shark Street Drak Blank - Grafiet Grijs
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  239,99 Vanaf  191,99
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
MT Streetfighter SV Jethelm - Mat Zwart
MT Streetfighter SV Jethelm - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  99,90 Vanaf  94,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
VINZ Stelvio - Total Black
VINZ Stelvio - Total Black
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*