Diefstal van motoren in Nederland

In Nederland rijden er heel wat motoren rond. Deze zijn van verschillende merken maar ook van diverse leeftijden. Diefstal van motoren is ook met regelmaat aan de orde. Welke merken zijn het meest populair bij de dieven en hoeveel motoren worden er gestolen per jaar?

motor slot

> Zet je motor goed op slot met een kettingslot: Kortingen tot wel 40%!

Meest populaire merken

In 2016 is een onderzoek gehouden naar welke motoren het meeste gestolen worden in ons land.

Dit onderzoek leverde de volgende resultaten op:

  • Yamaha motoren zijn erg in trek onder dieven. Het betrof in de meeste gevallen ook motoren die jonger waren dan een jaar.
  • Op de tweede plek vinden we de motoren van het merk Suzuki terug. Een opvallend detail is dat het hier vaker om wat oudere motoren gaat.
  • De derde plaats wordt ingenomen door motoren van het merk Honda. Met name oudere Honda motoren vielen ten prooi aan dieven.

Het is overigens wel zo dat van deze drie merken ook de meeste motoren rondrijden in Nederland, waardoor de kans dat deze gestolen worden groter worden. Er is dus niet met zekerheid te zeggen dat er de meeste motoren van het merk Yamaha worden gestolen omdat dieven hier de voorkeur aan geven, het kan ook komen omdat er hier simpelweg veel van voorkomen.

> Bekijk nu de systeemhelmen: verzending = gratis!

> Nieuwe motorhelm kopen? Vandaag besteld, morgen in huis!

Aantal gestolen motoren

Het aantal motoren dat jaarlijks gestolen wordt verschilt. Het ene jaar zijn het er wat meer, dan weer wat minder. In 2016 waren het er 1579, dit komt neer op gemiddeld zo’n 5 motoren per dag. Het goede nieuws is dat er ook nog vrij veel motoren na de diefstal teruggevonden worden. Gemiddeld is dit zo’n 20%.

De meeste motoren worden gestolen in de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De helft van alle motordiefstallen vindt daar plaats. Er worden ieder jaar wel minder motoren gestolen in Nederland, maar het zijn er altijd nog teveel. Zorg er daarom altijd voor dat je motor goed op slot staat en maak het een dief niet te makkelijk. Schaf bijvoorbeeld een ABUS kettingslot aan en voorkomdat je motor gestolen wordt!

> Op zoek naar een nieuwe helm? Onze tip: de Shark systeem helm!

Motorhelmen

Scorpion Exo-tech Solid - Wit
Scorpion Exo-tech Solid - Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  299,90 Vanaf  269,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Santiago - Roze
Vinz Santiago - Roze
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  99,95 Vanaf  79,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Schuberth C4 Pro - Wit
Schuberth C4 Pro - Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  599,95 Vanaf  429,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Lees ook: De snelste motor ter wereld!