Arai Tour X4 helmen: Tot 40% korting!

Veiligheid is zonder twijfel de belangrijkste eigenschap van een motor- of crosshelm. Bij de Arai Tour Lees door

Van laag naar hoog sorteren

2 producten in totaal

Filteren
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

2 producten in totaal

Filteren
per pagina
X4 helm zit dat wel goed. IJzersterk CNC-glasvezel zorgt dat deze helm precies doet waarvoor hij gemaakt is: je hoofd beschermen in alle situaties. Natuurlijk koop je de Arai Tour X4 helm voor situaties die je niet hoopt mee te maken, maar heb je hem wel altijd op. Daarom is comfort bijna net zo belangrijk. Dankzij hoogwaardig glasvezel is deze helm niet alleen sterk, maar ook relatief licht. Tel daar de comfortabele voering bij op en je hebt een helm waarmee je jarenlang rijplezier beleeft.

Voordelen van de Arai Tour X4 helmen

Arai is een Japanse fabrikant van motorhelmen met een geschiedenis die meer dan een eeuw teruggaat. Sinds 1900 produceert Arai helmen. Daarmee boogt het bedrijf op heel wat ervaring en niet voor niets voldoen de diverse helmen van Arai aan enkele van de strengste veiligheidseisen die aan motorhelmen worden gesteld. Veiligheid is natuurlijk het belangrijkste, maar Arai helmen bieden meer. Enkele voordelen van Arai Tour X4 helmen:

  • Lichtgewicht en comfortabel
  • Aerodynamisch en geschikt voor sport
  • Verwijderbare ‘peak’
  • Handgemaakt

Verschil tussen jethelm, systeemhelm en integraalhelm

De Arai Tour X4 helm duiden we aan als crosshelm, maar is eigenlijk een integraalhelm. Dat is het veiligste type motorhelm. Deze helm bestaat uit één geheel, enkel het vizier is een afzonderlijk onderdeel. Omdat dit een crosshelm is, heeft de Arai Tour X4 helm ook een zonneklep of peak. Voor crossen is een integraalhelm verreweg de beste optie. Alternatieven zijn de systeemhelm. Deze heeft een opklapbaar kinstuk voor betere ventilatie. Daarmee is het eigenlijk zowel een integraalhelm als jethelm, want bij die laatste ontbreekt het kinstuk volledig. Een jethelm is dan ook vooral geschikt voor recreatieve rijders en lagere snelheden. Deze helm is dan ook minder aerodynamisch.

Voor crossen en sportieve rijstijlen, is een integraalhelm vrijwel altijd de beste keuze. Al zijn er ook goede systeemhelmen voor crossers. Met de Arai Tour X4 haal je dus een zeer veilige crosshelm in huis.

Kies de juiste maat Arai Tour X4 helm

De Arai Tour X4 helm is zéér comfortabel, maar alleen als je de juiste maat hebt. Ook voor je veiligheid is dat van het grootste belang. We helpen je daarom bij het kiezen van de juiste maat. Dat kan door een helm te passen, maar ook online kun je een Helm kopen. Gebruik daarbij ons stappenplan voor het bepalen van de juiste maat. Eigenlijk gaat het er vooral om dat je de omtrek van je hoofd goed meet. Doe dit met een meetlint, 2,5 cm boven je wenkbrauwen. Om er zeker van te zijn dat je goed meet, doe je dit een tweede keer. Gebruik onze matentabel om de juiste maat helm te bepalen. Zo zorg je dat je een motorhelm bestelt, die veilig én comfortabel is. En dat zonder dat je er de deur voor uit hoeft.

Bekijk ook eens de andere modellen:

Andere interessante producten: