Motorhoes: voor de bescherming van je motor

En motorhoes is ideaal om je motor te beschermen tegen regen, zon en sneeuw, maar ook Lees door

Sorteren

2 producten

Filteren
 1. Vinz Motorhoes / Scooterhoes
  Vinz Motorhoes / Scooterhoes - 4 maten
  Onze prijs (incl. btw)
  Normale prijs  39,99 Vanaf  27,99
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 2. Vinz Motorhoes / Scooterhoes / Beschermhoes - 4 maten (Zwart)
  Vinz Motorhoes / Scooterhoes - 4 maten (Zwart)
  Onze prijs (incl. btw)
  Normale prijs  39,99 Vanaf  27,99
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Sorteren

2 producten

Filteren

tegen stof als de motor gedurende lange tijd niet wordt gebruikt en in de garage staat. De motorhoes (voor buiten) die je bij ons kan bestellen, beschikt over uitstekende eigenschappen, wat ten goede komt van de motor. Motorhoezen bieden een goede bescherming voor de motor tegen uiteenlopende weersinvloeden en komen dan ook in alle seizoenen van pas. 

Zoek je een hoes voor je scooter? > ga naar scooterhoezen

Motorhoezen (afdekzeilen motorfiets) voor buiten in verschillende maten beschikbaar

De afdekzeilen voor motors voor buiten zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De gewenste maat van de motorhoes dien je dan ook bij de bestelling op te geven. Dat kan heel eenvoudig door het daarvoor bestemde selecteervakje aan te klikken. Bij de motorhoes van je voorkeur staat vermeld welke lengte, breedte en hoogte op welke maat van toepassing zijn. Zo kan je altijd de goede maat motorhoes bestellen bij Helmonline.nl. Ben je naast een motorhoes ook op zoek naar een helm? Denk eens aan een integraalhelm of een systeemhelm met bluetooth.

Bescherm je motor tegen weersomstandigheden. Onze motorhoezen zijn geschikt voor binnen & buiten. Meestal worden de motorhoezen buiten gebruikt. 

Alleen maar échte waterdichte motorhoezen

Er zijn allerlei type motorhoezen in omloop. Helaas worden soms ook motorhoezen verkocht die niet helemaal waterdicht zijn. Onze motorhoezen zijn helemaal waterafstotend. Dit houdt in dat het geen water doorlaat. Het materiaal van de motorhoes is gemaakt van dubbel gestikt polyester. Extra sterke stof met als mooie bijkomstigheid: extra duurzaam.

Hittebestendige motorhoezen

Waterafstotende hoezen zijn perfect om je motor goed te beschermen tegen allerlei weersomstandigheden. Met deze uitvindingen ben je natuurlijk heel blij. Daarom zou het extra jammer zijn als de motorhoes door hitte zou verbranden. Gelukkig zijn onze motorhoezen hittebestendig tot 150º C. Natuurlijk wordt het weer niet zo warm in Nederland, maar vergeet niet de uitlaat van je motor.

Wanneer je net terugkomt van een motorrit en je wilt je motor afdekken met een waterafstotende motorhoes, dan zou het natuurlijk jammer zijn als deze vervolgens kapot gaat door de nog warme uitlaat. Om verbranding te voorkomen is het ideaal dat de motorhoes tegen maar liefst 150º C kan.

> Bekijk hier welke motorhoes wij hebben uitgeroepen tot beste motorhoes!

Motor schoonmaken: onze tips

Een afdekzeil voor een motorfiets is ideaal om je motor te beschermen tegen vuil, stof en de weersomstandigheden als de motor stilstaat. Zeker als het wat kouder wordt en de motor vaker stil staat, is het ideaal om een motorhoes eroverheen te doen. Echter is het wel verstandig, zeker als de motor lang stil staat, de motor goed schoon te maken. Mocht je de motor de hele winter binnen laten staan, is het niet goed als er vuil of viezigheid de hele tijd op de motor zit. Daarom delen wij graag een aantal tips om de motor goed schoon te maken.

 • Spoel de motor als eerste af met de tuinslang om oppervlakkige onreinheden zoals zand en stof te verwijderen
 • Vervolgens maak je de kuipdelen en het plastic van de motor schoon met een sopje en een zacht sponsje of doekje
 • Daarna maak je de ruitjes en het vizier van de motor schoon
 • Spoel de motor nog een keer af met de tuinslang om alle overige en losgemaakte vuilresten te verwijderen
 • Nu zijn alle chromen en aluminium onderdelen aan de beurt. Om deze onderdelen schoon te maken heb je eerst de juiste middelen nodig
 • Vervolgens wrijf je de middelen goed in met een, bij voorkeur, microvezel doek. Daarna wrijf je het uit met een schone doek

Hieronder nog een aantal leuke blogartikelen: